Generalul Sirski: „Bahmut este o fortăreață inexpugnabila, este înconjurată de înălțimi. Cele mai bune divizii ale invadatorilor vor fi distruse”

Numarul doi din cadrul Fortelor Armate ale Ucrainei (AFU), generalul-colonel Oleksandr Sirski, a anuntat ca fortele Kievului vor mentine orasul Bahmut in ciuda atacurilor grele ale Federatiei Ruse.

„Orasul este inconjurat de inaltimi si dealuri, care in sine impiedica inaintarea inamicului. Constructia barierelor ingineresti (precum minele si sarma ghimpata) si peisajul natural il fac o ‘fortareata inexpugnabila’, care va duce la distrugerea celor mai bune divizii ale invadatorilor”, a declarat generalul, citat de Kiev Post.

„Mai mult de 1.000 de inamici au murit deja intre zidurile acestei fortarete”, a mai spus el.

Sirski este cunoscut in cadrul AFU ca un planificator inovator, cu un talent pentru a gasi punctele slabe ale Rusiei. Presedintele Volodimir Zelenski i-a atribuit lui Sirski si oamenilor sai succesul in ofensiva surpriza a AFU din septembrie din Harkov, care a rupt liniile rusesti si a eliberat peste 12.000 de kilometri patrati din teritoriul controlat de Rusia.

Unitatile Rusiei, compuse din mercenari Wagner, au inceput atacurile asupra Bahmut in noiembrie.

Intr-un interviu acordat in decembrie publicatiei The Economist, generalul a avertizat: „Rusii nu sunt idioti. Nu sunt slabi. Oricine ii subestimeaza [pe ei] se indreapta spre infrangere”.

Citeste si...  Adevăratul motiv pentru care Putin a invadat Ucraina. Dezvăluiri în cel mai recent raport

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img