Generalul Kirilo Budanov spune că atacurile cu drone asupra Moscovei sunt „o pedeapsă de la Dumnezeu” pentru ruși

Şeful serviciului de informaţii militare ucrainene (GUR) al Ucrainei, generalul Kirilo Budanov, a vorbit luni despre ultimele atacuri cu drone împotriva Moscovei, pe care le-a numit „o pedeapsă de la Dumnezeu” într-un interviu acordat de la Kiev mai multor ziare și televiziuni spaniole, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

„Dronele din Moscova sunt o pedeapsă de la Dumnezeu”, a spus, generalul Kirilo Budanov întrebat despre dronele care au lovit capitala Rusiei în ultimele zile.

Şeful GUR a adăugat că „ţara agresoare” trebuie să se fi gândit totuşi că lansarea unei invazii militare asupra Ucrainei „ar putea avea repercusiuni”.

Capitala rusă Moscova a fost atacată de mai multe ori în ultimele zile de aparate de zbor fără pilot.

Ucraina şi-a revendicat implicit responsabilitatea pentru aceste atacuri, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică noapte că războiul a ajuns pe teritoriul Rusiei.

Președintele Ucrainei spune că loviturile asupra teritoriului rus sunt „naturale și absolut corecte”
„Treptat, războiul revine pe teritoriul Rusiei – în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut corect”, a spus Zelenski în mesajul său zilnic, înregistrat în cursul unei vizite efectuate la Ivano-Frankivsk.

„Ucraina devine tot mai puternică”, a adăugat el, avertizând însă că ţara sa trebuie să se pregătească de noi atacuri vizând infrastructuri energetice, în iarna care vine.

Comentariile sale au venit la doar câteva zile după ce SBU, Serviciul de Securitate al Ucrainei, a revendicat în premieră atacul ce a avut loc asupra Podului Kerci în luna octombrie a anului trecut.

„Au fost numeroase operațiuni diferite, operațiuni speciale. Vom putea vorbi despre unele dintre ele în public și cu voce tare după victorie, despre altele nu vom vorbi deloc”, a spus Vasili Maliuk, în timpul unei ceremonii dedicate acțiunilor forțelor speciale ucrainene care a fost difuzată de televiziunile din Ucraina.

Citeste si...  Summitul G20, la final. Rusia vorbeşte despre un succes: Am dejucat tentativele Occidentului

„Distrugerea podului Crimeii în data de 8 octombrie a anului trecut a fost una dintre acțiunile noastre”, a mai spus Maliuk.

Partenerii occidentali ai Ucrainei în general aprobă atacurile asupra unor obiective din Crimeea întrucât nu recunosc recunoașterea anexării peninsulei de către Moscova, însă se opun lansării unor lovituri pe teritoriul național al Rusiei.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img