Franța vrea să convingă Tesla să construiască în țară viitoarea fabrică de celule de baterii

Franţa vrea ca Tesla, firma condusă de Elon Musk, să construiască viitoarea sa fabrică de celule de baterii – gigafactory – în ţară, a declarat pentru CNBC ministrul pentru Tranziţia Digitală, Jean-Noel Barrot, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Preşedintele francez Emmanuel Macron se va întâlni vineri cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, pentru a doua oară în puţin peste o lună.
Franţa curtează producătorul chinez de vehicule electrice BYD şi Tesla pentru a construi uzine în ţară, au declarat anterior oficialii francezi pentru Reuters.
“Va fi grozav să avem o unitate Tesla în Franţa. Se depun multe eforturi şi multă energie pentru a ne asigura că acest lucru este posibil şi poate avea loc. Am investit de asemenea în întregul sector al bateriilor electrice şi vom încerca să-l convingem (pe Elon Musk) că Franţa este cel mai bun loc posibil din Europa pentru a înfiinţa viitoarea fabrică Tesla”, a afirmat Jean-Noel Barrot.
Luna trecută, Musk s-a întâlnit cu preşedintele Emmanuel Macron şi cu ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, şi s-a declarat încrezător că Tesla va face “investiţii semnificative” în Franţa în viitor, dar nu a prezentat un calendar.
“Niciun anunţ astăzi, dar sunt extrem de impresionat de preşedintele Macron şi de Guvernul francez şi de cât de bine am fost primit”, declara în mai Musk.
Anterior, Franţa a încercat să-l convingă pe Musk să construiască aici prima uzină din Europa, dar a câştigat Germania.
Preşedintele francez Emmanuel Macron se va întâlni vineri cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, pentru a doua oară în puţin peste o lună, pentru a promova Franţa ca posibilă locaţie pentru una dintre fabricile producătorului de vehicule electrice (EV) şi pentru a discuta despre reglementarea tehnologiei, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.
””Intru (în acea întâlnire) cu o agendă”, a spus Macron reporterilor, în timp ce vizita summitul VivaTech de la Paris, cel mai mare târg de tehnologie din Franţa, la care Musk va fi prezenta vineri.
”Vom vorbi despre inteligenţa artificială, în care este implicat, reţelele sociale, cadrul de reglementare… Şi apoi îi voi vorbi şi despre maşini, baterii, pentru a promova atractivitatea franceză şi europeană”, a spus Macron.
Întrebat în mod special dacă speră să asigure contruirea unei gigafabrici Tesla, Macron a spus: ”Depinde de companie, să se uite la aceste probleme diferite din Europa. Aşa că vom vinde Franţa” ca destinaţie de investiţii.
Franţa a ajuns din urmă alte naţiuni europene, în scopul său de a deveni un hub pentru industria vehiculelor electrice, datorită subvenţiilor generoase şi unui mediu mai favorabil afacerilor şi a unui lobby agresiv, de când Macron a preluat puterea.
Regiunea de nord a Franţei a atras patru proiecte de gigafabrici, primul inaugurat luna trecută de un consorţiu care include proprietarul Peugeot, Stellantis, Mercedes-Benz şi producătorul francez de petrol TotalEnergies.
 

Citeste si...  Angajații de la firma Continental Automotive din Timișoara au fost evacuați în urma unei alerte cu bombă

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img