FOTO | Traseu tematic, în Pădurea Saru din judeţul Olt. Vizitatorii pot afla informaţii despre plante şi animale scanând un cod QR

Direcția Silvică Olt a amenajat un traseu tematic în Pădurea Saru, administrată de către Ocolul Silvic Balș.

Traseul tematic are o lungime de 1,2 kilometri, permite accesul facil al vizitatorilor, cu respectarea regulilor de vizitare, și dispune de trei puncte de informare unde vizitatorii, scanând coduri QR, pot afla numeroase informații despre flora și fauna din pădurile administrate de către Direcția Silvică Olt.

„Pădurea Saru are o suprafață de 444,5 hectare și a fost desemnată sit de importanță comunitară, pentru protejarea biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice”, arată Romsilva, pe pagina oficială de Facebook.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înființat 55 de trasee educative la nivelul direcțiilor silvice. Aceste trasee au fost înființate sub umbrela programului de educație forestieră ”Descoperă secretele pădurii – Să învățăm despre păduri”, dezvoltat la nivelul direcțiilor silvice.

Citeste si...  Un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit într-un GRAV accident rutier, pe un drum din Olt (FOTO&VIDEO)

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img