FOTO. Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina, reabilitat cu fonduri europene, inaugurat de Primărie

Primarul Emil Moţ şi preşedintele CJ Olt Marius Oprescu au inaugurat, miercuri, corpul A al Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian”, investiţie în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, fonduri europene.

La inaugurare au fost prezenţi şi inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, viceprimarul Gigi Vîlceleanu şi administratorul public Cristian Cismaru.

Primăria Slatina a accesat fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Primarul Emil Moţ a dezvăluit că imobilul are un sistem de ventilaţie modern, unic pentru o şcoală din judeţ.

„Vreau să vă spun că eu sincer, mă mândresc cu ce am reușit să facem aici. Este cea mai mare investiție a Primăriei Slatina într-un corp de clădire sau într-o școală – aproximativ 10 milioane de lei, fonduri europene atrase de Primăria municipiului Slatina pentru acest liceu. Este o noutate pentru toată lumea: este singura școală, singurul corp de clădire din județul Olt care are un nou sistem de recirculare a aerului, este un sistem automatizat care menține atât vara, cât și iarna aceeași temperatură”, a declarat Emil Moţ.

Lucrările au vizat consolidarea structurală și reabilitarea arhitecturală a clădirii, precum și creșterea eficienței energetice. De asemenea, s-a intervenit pentru refacerea instalațiilor electrice, termice si sanitare, izolarea termică a planșeelor și pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă energetic și montarea unor corpuri de iluminat economice. Totodată, au fost create facilități pentru persoanele cu dizabilități, care constau în montarea unor rampe de acces.

„S-au făcut foarte, foarte multe lucrări pentru a asigura siguranţa copiilor. Această școală, acest corp de clădire avea înainte un risc de un risc ridicat în momentul în care apare un seism sau o mișcare a plăcilor tectonice, să spunem așa. Noi l-am reabilitat, am făcut lucrări la infrastructura acestei clădiri și din acest moment toată lumea este foarte, foarte sigură din acest punct de vedere. Am reabilitat 17 clase, trei laboratoare, băile, absolut tot”, a mai afirmat Emil Moţ.

Toţi elevii pot învăţa într-un singur schimb, dimineaţa

Prorivit directorului liceului, Sorina Nicolescu, după inaugurarea investiţiei în corpul A, toţi elevii învaţă într-un singur schimb, dimineaţa.

„În corpul modernizat învață în jur de 125 de elevi, restul fiind în celelalte corpuri ale clădirilor din curtea școlii. De fapt, reabilitarea acestui corp de clădire este visul nostru și ne bucurăm foarte mult că reușim să învățăm într-un singur schimb. Având mulți elevi navetiști, era o problemă cu sosirea la prima oră sau plecarea la ultima oră, când învățăm în două schimburi. Și atunci asta este cred că cea mai mare realizare. Copiii sunt fericiți și noi la fel, pentru că acest confort oferit de reabilitarea clădirii duce la creșterea stării de bine a tuturor, atât a elevilor cât și a cadrelor didactice”, a declarat Sorin Nicolescu.

La rândul său şi inspectorul Adrian Bărbulete a felicitat administraţia locală pentru investiţia în sistemul de educaţie.

„Sunt deosebit de bucuros să fiu astăzi aici, alături de colegii mei profesori și de elevi, în acest nou corp de clădire, așa putem să-i spunem, pentru că este reabilitat aproape total. Este o investiție foarte mare de care avea nevoie unitatea de învățământ și de care aveau nevoie beneficiarii acesteia, elevii noștri. Sunt convins că vor obține rezultate deosebite la învățătură, cum, cu aceste condiții și cu dotarea necesară”, a afirmat Bărbulete.

„Investim în educație”

Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu a remintit că investiţia în educaţie este unul dintre obiectivele asumate în anul 2020 a echipei administrative pe care o conduce.

„Mă bucur să fiu astăzi aici, la inaugurarea acestei investiții a Primăriei municipiului Slatina, mai ales că e vorba despre o investiție în educație, o investiție de peste nouă milioane de lei. Așa cum știți, unul dintre sloganurile echipei noastre atunci când am plecat la drum în acest mandat administrativ a fost și „Investim în educație”. Noi, Consiliul Județean, prin cele două programe pentru microbuze și prin dotarea școlilor de la Balș, cu Primăria Slatina, care are foarte multe proiecte în domeniul educației, cu celelalte localități din județ, reușim ușor, ușor să realizăm unul dintre dezideratele pe care ni le-am propus. Rolul nostru este acela de a investi în educație. Rolul profesorilor este acela de a da valoare acestor investiții pe care noi le facem printr-un învățământ de calitate și prin rezultate școlare foarte bune. Eu felicit pe primarul Emil Moţ, felicit Primăria Slatina, felicit echipa de implementare a acestui proiect și de asemenea management-ul Liceului economic, care iată că reușește să asigure unul dintre cele mai bune, dacă nu chiar cel mai bun liceu tehnologic din județul Olt, cu rezultate foarte bune pe toate domeniile”, a conchis Marius Oprescu.

Citeste si...  VIDEO. Incendiu la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea. Mai multe animale evacuate

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img