Fostul premier israelian: Netanyahu a fost informat despre atacul Hamas de la 7 octombrie

Fostul premier israelian Yair Lapid, actualul lider al opoziţiei israeliene, îl atacă pe premierul Benjamin Netanyahu, pe care-l acuză că, contrat spuselor acestuia, dispunea de informaţii clasificate despre atacul pregătit de Hamas la 7 octombrie.

”În ajunul fostul premier israelian Iom Kipur, la 20 septembrie, am publicat un avertisment neobişnuit cu privire la o intensificare violentă a violenţelor pe mai multe scene”, scrie pe X Yair Lapid.

”Documentele clasificate pe care m-am spirijint i-au fost trimise şi (premierului israelian Benjamin) Netanyahu. Cei care au adus informaţiile sunt aceiaşi membri ai sistemului de securitate pe care Netanyahu îl acuză acum că nu l-au avertizat”, acuză el.

Netanyahu a încălcat o „linie roșie”

Liderul opoziţiei israeliene îl acuză pe şeful Guvernului de faptul că a încălcat o linie roşie prin faptul că dă vina faptului că Israelul nu a fost pregătit de atacul de la 7 octombrie pe armata şi spionajul israeliene, comentează Le Figaro.

”În timp ce soldaţii şi comandanţii luptă cu vitejie împotriva Hamas şi Hezbollah, el încearcă să-i acuze în loc să-i susţină. Tentativele de a scăpa de responsabilitate şi de a arunca vina asupra establishmentului securităţii slăbesc Tsahalul în timp ce luptă cu inamicii Israelului”, acuză el.

”Domnul Netanyahu trebuie să-şi ceară scuze pentru aceste acuzaţii”, îi cere liderul opoziţiei premierului siraelian.

Citeste si...  Fukuyama nu mai crede în sfârșitul istoriei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img