Fostul premier israelian: Netanyahu a fost informat despre atacul Hamas de la 7 octombrie

Fostul premier israelian Yair Lapid, actualul lider al opoziţiei israeliene, îl atacă pe premierul Benjamin Netanyahu, pe care-l acuză că, contrat spuselor acestuia, dispunea de informaţii clasificate despre atacul pregătit de Hamas la 7 octombrie.

”În ajunul fostul premier israelian Iom Kipur, la 20 septembrie, am publicat un avertisment neobişnuit cu privire la o intensificare violentă a violenţelor pe mai multe scene”, scrie pe X Yair Lapid.

”Documentele clasificate pe care m-am spirijint i-au fost trimise şi (premierului israelian Benjamin) Netanyahu. Cei care au adus informaţiile sunt aceiaşi membri ai sistemului de securitate pe care Netanyahu îl acuză acum că nu l-au avertizat”, acuză el.

Netanyahu a încălcat o „linie roșie”

Liderul opoziţiei israeliene îl acuză pe şeful Guvernului de faptul că a încălcat o linie roşie prin faptul că dă vina faptului că Israelul nu a fost pregătit de atacul de la 7 octombrie pe armata şi spionajul israeliene, comentează Le Figaro.

”În timp ce soldaţii şi comandanţii luptă cu vitejie împotriva Hamas şi Hezbollah, el încearcă să-i acuze în loc să-i susţină. Tentativele de a scăpa de responsabilitate şi de a arunca vina asupra establishmentului securităţii slăbesc Tsahalul în timp ce luptă cu inamicii Israelului”, acuză el.

”Domnul Netanyahu trebuie să-şi ceară scuze pentru aceste acuzaţii”, îi cere liderul opoziţiei premierului siraelian.

Citeste si...  Aliatul NATO aflat la granița cu Rusia se va întâlni cu cei mai importanți producători de arme din SUA

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img