Fost membru CSM, angajat consilier pe lângă conducerea instanței supreme

Fostul membru al CSM din partea societății civile, Victor Alistar, a devenit consilier la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), instituție condusă de judecătoarea Alina Corina Corbu.

Informația apare în ultima declarație de avere depusă de Victor Alistar pe 8 decembrie 2023, la 30 de zile de la numirea în funcție. Asta înseamnă că a fost angajat de Alina Corbu în noiembrie 2023.

Potrivit documentului citat, fostul reprezentant al societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii a câștigat anul trecut 473.000 de lei de la Consiliu reprezentând „indemnizații și diurnă detașare”, 86.000 de lei de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), 75.000 de lei salariu de la Asociația Română pentru Transparență, în total 634.000 de lei, adică 52.000 de lei net pe lună.

Citește și: Magnatul Puiu Popovici a anulat în instanță două hotărâri de guvern vechi de un sfert de secol, care-i dădeau bătăi de cap în dosarul „Băneasa”

Contracte publice de consultanță

Potrivit declarației de interese a lui Alistar, Asociația Română pentru Transparență, unde fostul membru al CSM este vicepreședinte, are în derulare două proiecte cu fonduri europene.

blank

Astfel, asociația lui Alistar a câștigat în 2021 o licitație organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru „servicii de consultanță” în valoare de 472.000 de lei și a semnat un contract de finanțare pe 18 luni cu Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA) în valoare de 2,4 milioane de lei. Acest din urmă contract a fost obținut prin „selecție de proiecte”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeste si...  După un an și jumătate de hărțuire, CSM a respins sancționarea judecătorului Mihai Ghica

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img