Ford Otosan a început marți la Craiova producția de serie a noilor modele Ford Transit Courier și Tourneo Courier

Noua gamă Courier a ieșit de pe linia de producție a fabricii Ford Otosan din Craiova, România, anunță compania într-un comunicat de presă.
Ford Otosan, centrul global de vehicule comerciale Ford Motor Company din Europa, a pornit producția pentru noua gamă Courier, pentru care a preluat responsabilități de inginerie și producție, într-o ceremonie organizată astăzi la uzina din Craiova.
Ceremonia a fost găzduită de directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt, de Josephine Payne, director adjunct Ford Otosan și de Müjdat Tiryaki, Președinte Ford Otosan Craiova, în prezența prim-ministrului României, Marcel Ciolacu și a multor oficialități, reprezentanți din industrie și personalități proeminente din lumea afacerilor.
În cadrul ceremoniei, directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt a declarat: „Gama Courier are o importanță mare pentru noi, Ford Otosan. Pentru aproape un deceniu, noi am fost responsabili pentru producția globală a modelelor Transit Courier și Tourneo Courier, vehicule care poartă semnătura Ford Otosan, începând de la design și până la producție. Fiind combinația ideală între performanță și funcționalitate, gama Courier a contribuit foarte mult la poziția noastră ca lider al vehiculelor comerciale. Sunt mândru de faptul că gama Courier este prima gamă de vehicule cu care Ford Otosan începe să producă la uzina noastră din Craiova. Capabilitățile de producție de ultimă generație ale uzinei din Craiova sunt completate de experiența Ford Otosan în design, inginerie și producție. Noile Transit Courier și Tourneo Courier, alături de investițiile noastre sunt dovezi ale încrederii pe care o avem în Craiova și în România. Sunt pe deplin încrezător în succesul pe care noua gamă Courier îl va avea și sunt convins că va stabili noi recorduri”.
Hans Schep, director general Ford Pro, a declarat: „Începerea producției noii game Courier la fabrica din Craiova marchează un moment important pentru divizia de vehicule comerciale Ford Pro în Europa și reprezintă o etapă importantă în misiunea noastră de a crea produse esențiale pentru clienți”.
Directorul general al Koç Group, Levent Çakıroğlu, a evidențiat: „Ford Otosan, simbolul parteneriatului solid bazat pe încrederea reciprocă dintre Koç Group și Ford Motor Company, continua să fie un pionier, să producă și să creeze valoare. Ford a considerat întotdeauna Ford Otosan un etalon, datorită atenției acordate calității, eficienței și flexibilității. Astăzi avem un produs remarcabil care reprezintă o dovadă solidă a succesului Ford Otosan și al angajaților noștri, atât în Kocaeli, cât și în Craiova.
Ford Otosan este unica locație de producție a gamei Courier
Ford Otosan este singurul centru de producție din lume pentru gama Courier, care a fost asamblată pentru prima dată la uzina din Yeniköy în 2014. Ca parte a strategiei de investiții a Ford Otosan, producția gamei Courier a fost mutată de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova, România.
Anul trecut, în luna iulie, Ford Otosan a anunțat o investiție de 490 de milioane de euro pentru a sprijini producția noii generații a gamei Courier la uzina sa din Craiova, care, alături de modelul Puma, va beneficia de versiuni complet electrice în 2024. În urma acestei investiții, capacitatea totală de producție va crește de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an. Pentru a susține în continuare nevoile de producție ale Ford Otosan la uzina din Craiova, compania a desfășurat o campanie majoră de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă.
Proiectat împreună de echipele Ford Otosan și Ford, dezvoltat și produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier (Transit Courier și Tourneo Courier) vor dispune și de versiuni complet electrice, care vor fi produse la Craiova în 2024. E-Transit Courier va reprezenta o etapă importantă pentru Ford Otosan în a-și atinge obiectivul de a avea un portofoliu de vehicule comerciale complet electrice până în 2035.

Citeste si...  Producătorul de mezeluri Elit, deținut de chinezii de la Smithfield, cumpără compania Goodies Meat Production. Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img