FMI şi-a îmbunătăţit estimarea privind creşterea economiei SUA în 2023, dar a redus-o pentru zona euro

 În schimb, Fondul a redus prognoza pentru zona euro cu 0,2 puncte procentuale, la 0,7%, şi a reiterat o prognoză a creşterii globale, de 3% pentru acest an.

”Ceea ce vedem este o economie care a fost destul de rezistentă, având în vedere şocurile pe care le-a experimentat în ultimul an şi jumătate. Invazia rusă în Ucraina, criza energetică şi înăsprirea politicii monetare în întreaga lume”, a declarat economistul şef al FMI Pierre-Olivier Gourinchas pentru CNBC, la întâlnirile anuale ale instituţiei financiare de la Maracheş.

”Ceea ce spunem, de asemenea, este că 3% nu este o recesiune globală, nici pe departe, dar nici nu este genul de creştere cu care ne-am obişnuit atunci când ne uităm la perioada pre-pandemică, care a fost mai mult de 3,6%, 3,8%. Aşa că evaluăm acest lucru spunând că economia globală cam şchiopătează, nu sprintează acum.”


 

 

Citeste si...  Fabrica Tesla din Germania îşi va relua operaţiunile săptămâna viitoare, după întreruperea energiei electrice în urma unui incendiu din apropiere, posibil provocat

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img