Firmă din Bucureşti care importa şi comercializa substanţe chimice fără a deţine autorizaţiile de mediu necesare, amendată / Comisarii Gărzii de Mediu au găsit detergenti de uz casnic şi 750.000 litri de uleiuri şi lubrifianţi de motor

”În cadrul unui control tematic, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat o inspecţie inopinată pe amplasamentul unei societăţi comerciale aflate pe Drumul între Tarlale din sect. 3 al Capitalei, societate care desfăşura activităţi de import/export, comerţ cu ridicata şi depozitare de substanţe chimice (detergenţi, uleiuri şi lubrifianţi de motor pentru diferite tipuri de motoare – pentru maşini, utilaje, agregate industriale, nave) pe o suprafaţă de cca. 3500 mp”, anunţă, luni seară, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că, în urma controlului, s-a constatat că operatorul respectiv funcţiona fără a deţine (solicita şi obţine) autorizaţie de mediu pentru aceste activităţi.

”La data şi ora controlului, pe amplasament existau cantităţi semnificative de detergenti de uz casnic, precum şi 750.000 litri de uleiuri şi lubrifianţi de motor, pentru diverse tipuri de motoare”, a mai transmis sursa citată.

Firma a fost amendată cu 30.000 lei şi i-au fost impuse măsuri de conformare la legislaţia de mediu în vigoare.

 

Citeste si...  Italia interzice temporar chatbot-ul ChatGPT al OpenAI, investigând colectarea datelor utilizatorilor de către aplicaţie

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img