Firma de investiţii de capital privat Roark Capital cumpără Subway pentru peste nouă miliarde dolari

Firma de investiţii de capital privat Roark Capital a încheiat un acord pentru achiziţionarea Subway, care evaluează lanţul american de restaurante fast-food la peste nouă miliarde de dolari, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Reprezentanţii Subway nu au dat publicităţii detaliile financiare ale tranzacţiei. În urma acesteia, Roark Capital – care deţine branduri ca Baskin-Robbins şi Dunkin’ – devine unul din cei mai mari operatori de restaurante din lume.
Roark a depăşit oferta grupului rival condus de TDR Capital şi Sycamore Partners, care a depus de asemenea o ofertă finală de peste nouă miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Subway este unul dintre cele mai mari nume în sectorul fast-food, cu mai mult de 37.000 de restaurante în peste 100 de ţări, inclusiv în România. Compania americană, renumită pentru sandwich-urile sale, este deţinută de cele două familii fondatoare de peste cinci decenii.
Luna aceasta, Reuters anunţa că fondurile de investiţii private TDR Capital şi Sycamore Partners vor împreună să cumpere Subway, care în februarie informa că analizează o posibilă vânzare a afacerilor sale.
Atunci, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Subway este evaluată la peste nouă miliarde de dolari, dar există incertitudini că TDR şi Sycamore pot plăti acest preţ, iar un alt grup condus de Roark Capital este în negocieri pentru lanţului american de restaurante fast-food, au indicat sursele.
În primul semestru din 2023, vânzările Subway au urcat cu 9,3% în America de Nord, în urma modificării meniurilor şi a reconfigurării restaurantelor.

Citeste si...  O companie din grupul UTI, care a creat sistemul electronic de plată a rovignetei și taxei de pod, a fost cumpărată de grupul austriac Kontron

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img