Film OMAGIAL despre fostul preşedinte al CJ Argeş, Constatin Nicolescu, condamnat pentru fraudă cu fonduri europene, lansat la Teatrul Victoriei din Piteşti (VIDEO)

Un film omagial despre fostul preşedinte al CJ şi PSD Argeş, Constantin Nicolescu, va fi lansat, în această seară, la Teatrul Victoriei – Cinematograful „Sebastian Papaiani” din Piteşti. Nicolescu, care a încetat din viaţă în luna iunie, a fost condamnat la închisoare pentru fapte de corupţie.

Potrivit afişului, filmul este realizat de Florian Silişteanu, cu participarea extraordinară a Cezarei Dafinescu, a lui Tudor Ghoerghe şi a lui Emeric Imre.

Pe același afiș apar următoarele:  „PREȘEDINTELE – despre tine şi ei, despre mine şi ceilalţi, despre el şi noi, bine şi rău… despre … OMENIE”

Filmul reprezintă o colecţie de testimoniale, cele mai multe făcute cu telefonul, de la foşti colaboratori ai lui Constantin Nicolescu sau oameni de afaceri din judeţul Argeş.

Constantin Nicolescu s-a născut în anul 1945 şi era de profesie economist. A ocupat funcţia de preşedinte al CJ Argeş între 2004 şi 2014, când a demisionat după ce a fost acuzat de conflict de interese.

Constantin Nicolescu a fost senator în legislatura 2000-2004 şi a condus organizaţia PSD Argeş din 2005 până în 2014.

Condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Constantin Nicolescu a fost încarcerat, pe 5 februarie 2015, la Penitenciarul Colibaşi, după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar privind, printre altele, fraude cu fonduri europene. El a primit şi o pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi, pe o perioadă de 5 ani.

Constantin Nicolescu a mai fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, pe 5 mai, la o pedeapsă de opt ani de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru fraude cu fonduri europene în legătură cu construcţia unui pod în localitatea argeşeană Căteasca, sentinţa nefiind definitivă.

Citeste si...  Interlopi angajaţi de mafia cazinourilor ”Las Vegas” să bată clienţii. DIICOT, intervenţie în forţă

Un alt dosar, în care fostul preşedinte al CJ Argeş a fost deferit justiţiei în noiembrie 2015 alături de deputatul Mircea Gheorghe Drăghici şi 38 de inculpaţi care, la data faptelor, erau primari şi viceprimari de localităţi, se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 2017, fusese eliberat condiţionat.

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img