FIC către Ciulacu: Pachetul de măsuri fiscale este o veste foarte proastă pentru investitori

Pachetul de măsuri fiscale este o veste foarte proastă pentru investitori şi vedem o scădere drastică a încrederii într-o perioadă foarte scurtă de doar câteva luni, susţine Daniel Anghel, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

 

„Pachetul de măsuri fiscale este o veste foarte proastă pentru investitori şi vedem o scădere drastică a încrederii într-o perioadă foarte scurtă de doar câteva luni. Având în vedere că alte condiţii de piaţă nu sau schimbat dramatic şi că România continuă să înregistreze creştere economică faţă de alte ţări din regiunea noastră care deja au intrat în recesiune, putem spune că era un moment foarte prielnic pentru a atrage şi mai multe investiţii. Anul trecut, fluxul de investiţii străine în România a fost de 10 miliarde euro, cea mai mare sumă de peste un deceniu, reflectând mai multă încredere din partea companiilor. Din păcate aceste mişcări bruşte de politică fiscală motivate doar de dorinţa de a aduce mai mulţi bani la buget pe termen scurt vor afecta negativ nu doar percepţia, ci şi investiţiile ca atare într-o perioadă de incertitudine macroeconomică. Autorităţile ar trebui să se gândească cum să atragă noi investiţii, nu doar cum să le taxeze mai mult pe cele existente pentru că există riscul diminuării acestora”, a declarat Daniel Anghel, preşedintele FIC.

Cea mai recentă ediţie a Business Sentiment Index (BSI), efectuat de Consiliul Investitorilor Străini, arată că percepţia investitorilor asupra României s-a deteriorat semnificativ din cauza pachetului de măsuri fiscale.

Citeste si...  Zelenski și Putin ar putea discuta despre pace în Africa – susține președintele sud-african Cyril Ramaphosa

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img