Fermierii din Dolj au blocat punctele de trecere a frontierei de la Calafat şi Bechet (FOTO)

Punctele de trecere a frontierei de la Calafat şi Bechet din judeţul Dolj sunt blocate de fermieri, care protestează.

Potrivit IPJ Dolj, ca urmare a protestului producătorilor de cereale, traficul se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din judeţul Dolj, respectiv DN56 şi DN55, sens în care efective din cadrul Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră acţionează în teren pentru gestionarea situaţiei.

„Astfel, poliţişti din cadrul IPJ Dolj desfăşoară activităţi, atât pentru fluidizarea traficului rutier, cât şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în timp ce echipaje ale Jandarmeriei Dolj sunt prezente la fața locului pentru a acorda sprijin în vederea restabilirii în cel mai scurt timp a situației și pentru a asigura ordinea publică și protecția tuturor participanților”, transmite IPJ Dolj.

Întrucât acţiunile de protest au afectat inclusiv traficul prin Punctele de Trecere a Frontierei Calafat şi Bechet, facem precizarea că, în prezent, se înregistrează timpi crescuţi de aşteptare (60, respectiv 100 de min), atât pe sensul de intrare, cât şi de ieşire din ţară.

„În acest context, recomandăm participanților la trafic, utilizarea celorlalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria precum și consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro, aplicaţie care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Recomandăm tuturor persoanelor să respecte recomandările forțelor de ordine, astfel încât să se permită soluționarea situației în cel mai scurt timp”, mai arată poliţiştii.

Şi prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a ajuns la Calafat unde discută cu fermierii doljeni care protestează.

Lista revendicărilor fermierilor

Fermierii care protestează cer și ei diverse facilități, printre care:

1. Alinierea legislației românești la cea europeană, din punctul de vedere al circulației utilajelor agricole pe drumurile publice, prin echivalarea categoriei B cu TR și categoriei B1 cu TR1.

2. Înregistrarea utilajelor agricole pe bază de factură de proveniență și nu obligativitatea înmatricularii la primărie cu carte de identitate si ITP.

3. Înlăturarea, prin prevedere legală, a obligativității inspecției tehnice periodice, având în vedere că aceasta se realizează prin eliberarea unui document printat, conform documentelor producătorului, conform G4Media.

Aici poate fi citită LISTA completă cu cu solicitările fermierilor

Citeste si...  Cum s-a gândit un bărbat din Slatina să păcălească autorităţile române, după ce i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare, în Slovenia

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img