Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii mici vor avea prioritate la ghișee, case de marcat și casierii. Legea, votată în Parlament

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii de până în cinci ani vor avea prioritate la ghișee, case de marcat și casierii, atât la stat, cât și la privat.

noua lege face referire și la locuri de parcare speciale pentru părinții cu copii mici. În caz contrar, amenzile pot ajunge până la zece mii de lei.

Instituțiile publice, dar și firmele private vor fi obligate de noua lege să afișeze la fiecare ghișeu sau casă de marcat, un anunț prin care să atenționeze oamenii că trebuie să le ofere prioritate femeilor gravide și adulților, care au alături de ei un copil mai mic, de până la cinci ani.

Instituțiile trebuie să implementeze noile cerințe în cel mult șase luni. În cazul în care nu vor fi respectate, amenzile pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la zece mii de lei. Și cei care vor abuza de locurile speciale de parcare pentru părinți, ar putea fi amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Citeste si...  Judecătoarea care nu justifică 6 milioane de euro, promovată la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care îi verifică averea

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img