Fabrica de vopsele a Policolor din București se extinde cu o investiție de 2 milioane de euro

Fabrica din România a Grupului Policolor – Orgachim, specializat în producerea și comercializarea de lacuri, vopsele, rășini, întră într-un proces de extindere cu aproximativ 1.000 mp, necesari activităților de producție, anunță compania. Proiectul va fi finalizat până la mijlocul acestui an. Investiția se ridică la o valoare de peste 2 milioane euro, incluzând construcția, liniile tehnologice, căile de acces și lucrările auxiliare.
Grupul Policolor – Orgachim a demarat în luna ianuarie 2023 extinderea fabricii de vopsele din București. Compania MASTERBUILD a fost desemnată antreprenor general al proiectului de extindere și va realiza construirea unui spațiu suplimentar de 1.000 de mp, adiționali celor 3.500 mp deja existenți, la fabrica Policolor din Bulevardul Timișoara din București. Noul spațiu este destinat să găzduiască activități de producție ale Grupului.
În prezent, la fabrică din România se desfășoară mai multe tipuri de acțiuni specifice industriei, precum producția de vopsele, emailuri și tencuieli pe baza de apă.
Compania vizează creșterea și automatizarea capacității locale de producție, într-un context din ce în ce mai competitiv. Grupul Policolor mizează în 2023 pe o cifra de afaceri de peste 90 milioane de euro, în creștere față de nivelul realizat în 2022. Prin nouă investiție, fabrică Policolor va putea produce anual o cantitate cu până la 70% mai mare de vopsele și tencuieli decorative, spun reprezentanții companiei.
“Deși perioada pandemică și post-pandemică a reprezentat o provocare pentru majoritatea industriilor, multe dintre probleme datorându-se problemelor legate de lanțurile de aprovizionare și fluctuațiilor de prețuri, piața din România rămâne în continuare una foarte competitivă. Acesta este principalul motiv pentru care vedem extinderea și automatizarea fabricii de vopsele că pe un demers natural pentru acoperirea cererii crescute de pe piață locală și satisfacerea nevoilor clienților noștri,” declara Irina Mandoiu, CEO Policolor-Orgachim.
„Conform datelor INS, România înregistrează o creștere anuală a volumului lucrărilor de construcții, dinamică pe care o vedem și în piață, ceea ce este un semn bun pentru întreagă economie”, declara Ștefan Vayna, CEO MASTERBUILD General Contractor & Property Developer.
Grupul Policolor-Orgachim este activ în domeniul producției și comercializării lacurilor și vopselelor (arhitecturale, auto și industriale), rasinilor și produselor chimice de specialitate. Compania românească Policolor S.A. și subsidiara sa din Bulgaria – Orgachim AD, produc și comercializează vopsele în special în România și Bulgaria. Grupul include de asemenea și compania Orgachim Resins, producător de rășini, și Ruse Chemicals, producător de anhidride, cu piețe de desfacere în Europa Centrală și Sud- Est, dar și în Asia.
În acest moment, grupul este lider de piață în Bulgaria, cu o cota de peste 40% potrivit estimărilor interne, iar în România deține aproximativ 9% din piață.

Citeste si...  MedLife preia Policlinica Sfântul Ilie din Craiova și Clinica Union Medical din Cluj

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img