Fabrica de ambalaje Exonia preia activele fostului combinat de panificaţie ieșean, administrat anterior de Vel Pitar, unde vrea să dezvolte „cea mai mare fabrică de ambalaje biodegradabile” din Europa de Est

Fabrica De Ambalaje EXONIA anunță finalizarea tranzacției pentru preluarea în bloc a activelor imobiliare ale fostului mare combinat de panificație ieșean, administrat anterior de VEL PITAR și deținut de VP TERENURI, parte a fondului american de investiții BROADHURST NCH CAPITAL, potrivit unui comunicat de presă.
„Această nouă achiziţie, va permite grupului EXONIA să transforme cel mai mare combinat de panificație din nord estul României, în probabil cea mai mare fabrică de ambalaje BIOdegradabile din hârtie din Europa de Est. Activele ce fac obiectul tranzacției sunt reprezentate de platforma industrială în suprafață de aproape 30.000 mp și hale industriale de mari dimensiuni ce însumează peste 7.000 mp, aflate chiar în vecinătatea fabricii EXONIA, amplasată pe Bdul. Calea Chișinăului. Prin această extindere, EXONIA va avea la dispoziție cumulat aproape un hectar de hale amplasate pe aproximativ 5 hectare de platforme, utilizate pentru activități de depozitare și logistică”, potrivit comunicatului de presă.
Potrivit reprezentanților Exonia, evaluarea minimă pentru această proprietate, în grila notarială, este de circa 7 milioane euro. Valoarea tranzacției este confidențială contractual.
„Este o mutare strategică, care va extinde prezența grupului EXONIA pe piețele din Uniunea Europeană prin infrastructura de autostradă ce va lega Iași-ul de Europa de Vest, va permite sporirea prezenței ambalajelor fabricate la Iași pe selecta poată a Statelor Unite ale Americii, utilizând infrastructura portuară din Constanța, dar va permite și accesarea, tot pe cale navală a unei piețe cu un potențial uriaș de consum a sacoșelor BIOdegradabile din hârtie fabricate de Exonia: Orientul Mijlociu. Dezvoltarea centrului operațional EXONIA în Iași, vizează avantajul proximității și față de piața Ucrainei, care după încheierea conflictului armat, va genera un consum consistent ce va fi stimulat de susținerea financiară pentru reconstrucție oferit de partenerii europeni și americani”, transmite compania.
„Noile spații de producție extrem de generoase, în care vor fi montate în primul semestru al anului următor linii tehnologice de ultimă generație aflate în faza finală a producției lor în Germania, vor oferi afacerilor EXONIA impulsul și resursele necesare, pentru susținerea planului de  dezvoltare strategică elaborat în prima parte a anului 2022” subliniază domnul Tiberiu Stoian, fondator al grupului Exonia.
Fondul de investiții Broadhurst Investments LTD, administrat de New Century Holdings, grup american cu afaceri în ţările din Europa Centrală şi de Est. În România, NCH deţine participaţii majoritare în companii bine cunoscute la nivel naţional, din domenii precum industria alimentară, real estate, bănci, IT, internet, media, producţie şi servicii industriale.
Grupul EXONIA fondat în anii 2000 este controlat de omul de afaceri Tiberiu Stoian (90%), alături de soția sa Nadia (10%) și include, pe lângă producătorul de ambalaje din hârtie EXONIA Holding și investiții în producția și distribuția de ambalaje din polimeri, IT și imobiliare și agricultură în România și SUA.

Citeste si...  Thibaut Boidin va fi noul managing director al Heineken România, în locul lui Dan Robinson

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img