Evgheni Prigojin și Igor Ghirkin se luptă pentru încrederea naționaliștilor ruși. Liderului grupului Wagner vrea mai multă influență în Rusia

Evgheni Prigojin nu se mai numără printre preferații lui Vladimir Putin. Liderul mercenarilor Wagner se întrece cu Igor Ghirkin pentru a câștiga încrederea politicienilor ruși care susțin războiul din Ucraina.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a explicat că disputele dintre Evgheni Prigojin, liderul grupării Wagner, și Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donbas, au fost generate de luptele pentru a câștiga încrederea și susținerea politicienilor ruși care sunt de acord cu războiul din Ucraina. ISW a analizat că naționaliștii ruși s-au împărțit în trei grupuri distincte.

Categoria din care „Bucătarul lui Putin” și Ghirkin fac parte este cea în care există obiective diferite, dar toți membrii critică Ministerul rus al Apăririi. În această categorie se regăsesc veteranii ruși, naționaliștii cu propriile forțe private, bloggerii militari ruși, dar și corespodenții de război. Girkin face parte din grupul veteranilor pentru că are legături strânse cu organizații formate din ruși care îi împărtășesc opiniile. Una dintre acestea organizații este „Adunarea tututor ofițerilor ruși”.

În același timp, Prigojin este un naționalist autproclamat care și-a creat propria structură militară, grupul de mercenari Wagner. „În timp ce ambii și-au negat cu aviditate aspirațiile politice în Rusia, au continuat să critice Ministerul rus al Apărării și Kremlinul într-un efort de a-și spori proeminența în societatea rusă pe fondul eșecurilor militare rusești”, se arată în raportul institutului.

Evgheni Prigojin vrea să scape de Igor Ghirkin

Liderului grupului Wagner a încercat să îl submineze pe fostul comandant din Donbas pentru a câștiga Influență în spațiul naționalist. Încercarea lui Prigojin nu a avut efectul scontant deoarece el a început să nu mai fie unul dintre preferații lui Vladimir Putin. Prigojin chiar l-a chemat pe Ghirkin pe frontul de luptă pentru a verifica poziția și utilitatea trupelor lui.

Citeste si...  NYT: Israelul plănuieşte să trimită zeci de mii de soldaţi pentru a captura oraşul Gaza şi pentru a-i ucide pe liderii Hamas

„Îi propun să ajungă pe teritoriul Republicii Populare Lugansk pentru a fi numit într-o funcție superioară, conform competenței sale, într-una din unitățile de asalt. Desigur, nimeni nu-i va putea oferi o poziție înaltă, pentru aceasta este necesar să-și arate capacitățile. Este timpul să trecem de la vorbe la fapte”, a mai spus Evgheni Prigojin despre Ghirkin pe Telegram, potrivit ISW.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img