Erdogan îi cere lui Musk să construiască o fabrică Tesla în Turcia

Președintele turc Tayyip Erdogan i-a cerut directorului general al Tesla (TSLA.O), Elon Musk, să construiască o fabrică Tesla în Turcia, a anunțat luni Direcția de comunicare a țării, scrie Reuters.
Acesta l-a amintit pe Musk spunând că mulți furnizori turci lucrează deja cu Tesla și că Turcia se numără printre cei mai importanți candidați pentru următoarea sa fabrică.
Erdogan și Musk au vorbit în timpul unei întâlniri la Turkish House, un zgârie-nori din apropierea Națiunilor Unite din New York, a relatat agenția de știri turcă de stat Anadolu. Erdogan se află în SUA pentru a participa la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU.
De asemenea, Erdogan a declarat în timpul întâlnirii că Turcia este deschisă la cooperarea în domeniul inteligenței artificiale și al Starlink, întreprinderea de internet prin satelit a companiei SpaceX a lui Musk, a precizat direcția de comunicații.
Acesta l-a citat pe Musk spunând că SpaceX dorește să colaboreze cu autoritățile turce pentru a obține licența necesară pentru a oferi serviciile prin satelit Starlink în Turcia.
De asemenea, a declarat că Erdogan l-a invitat pe Musk să participe la festivalul turcesc de tehnologie și aerospațială Teknofest din Izmir la sfârșitul lunii septembrie și l-a citat pe Musk spunând că va participa cu plăcere.
De asemenea, Musk urmează să se întâlnească luni, în California, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Musk a postat pe platforma de socializare X că discuțiile lor se vor axa pe tehnologia inteligenței artificiale.
În august, Tesla și-a exprimat interesul de a construi o fabrică în India care să producă un vehicul electric cu costuri reduse.

Citeste si...  Balkan Insight: România acționează lent în privința sancționării firmelor de afaceri ale Rusiei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img