Elevii nu mai pot fi certați în fața clasei sau sancționați pentru felul cum se îmbracă la școală

Mustrarea în fața clasei a elevilor, mutarea disciplinară la o altă unitate de învățământ și scăderea notei la purtare sub 6 au fost eliminate din proiectul de statut al elevului.

În proiectul noului statul al elevului nu mai apar câteva dintre controversatele propuneri care au stârnit nemulțumiri, în decembrie 2022: sancțiunile legate de mustrarea copiilor în fața clasei, mutarea disciplinară la o altă unitate de învățământ și scăderea notei la purtare sub 6. În proiectul de ordin de ministru care actualizează statulul elevului din 2016 nu se mai precizează câteva dintre sancțiunile care au fost propuse inițial.

Este vorba despre trei sancțiuni controversate: mustrarea elevului în fața clasei care era propusă astfel: „Sancţionarea elevilor sub forma mustrării se poate face în faţa colectivului clasei”.

În prezent, statutul elevilor prevede că „sancționarea elevilor sub forma mustrării în fața colectivului clasei sau al școlii este interzisă în orice context“.

Noul proiect obținut de Edupedu.ro nu propune nici o modificare a

Citeste si...  Cristian Popescu Piedone, în vizorul Agenției Naționale de Integritate, pentru conflict de interese / Ce i se impută primarului Sectorului 5

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img