Electroaparataj Târgoviște, fabrică cu o tradiție de 65 de ani, își suspendă mare parte din activitate

Compania Electroaparataj Târgoviște, care activează în domeniul producției de subansamble electrice din 1948, își suspendă de azi mare parte din activitate, potrivit unei informări remise bursei. Conducerea societății afirmă că această decizie vine ca urmare a scăderii drastice a comezilor la export, unde merge 95% din producția fabricii, pentru că și partenerii din Vest au mari probleme, din pricina recesiunii economice din Europa.
Suspendarea activității va dura o lună, din 1 februarie până în 28 februarie 2023, după care se va analiza, la acel moment, dacă se revine la muncă sau nu. Pe perioada suspendării, majoritatea contractelor de muncă ale angajaților vor fi suspendate, la rândul lor. Fabrica are 45 de angajați.
„Măsurile sunt luate din cauza scăderii drastice a comenzilor si a volumului de muncă generate, în principal, de contextul economic european caracterizat de perspectivele unei recesiuni economice în țările din care provin principalii clienți ai Societății (Electroaparataj S.A. vinde aproximativ 95% din producție la export, principalii clienți fiind: ABB Electrification Sweden, ABB Franța și Promodern Franța), care se confruntă la rândul lor cu o lipsă de vânzări, generând incertitudine pentru plasarea de comenzi în luna Februarie 2023.
Activitatea productivă a Societății se va desfășura pe această perioadă cu un număr redus de salariați, fiind adaptată la volumul comenzilor. Activitatea indirect productivă este redusă la minim”, precizează Gheorghe Chițu, directorul fabricii.
Electroaparataj a fost înființată în 1948 ca producător de echipament de comutație de joasă tensiune.
Cu o gamă de produse dezvoltate de propriul departament de cercetare-proiectare, a devenit lider de piață până în anul 1990 când, la intrarea în țară a competiției companiilor multinaționale, și-a redus o parte din fabricație. Complet privatizată în anul 1997, Electroaparataj și-a dezvoltat capacitățile și tehnologiile de producție aferente aparatajului de joasă tensiune și serviciilor respective. Este controlată, în prezent, de fondul de investiții Broadhurst.

Citeste si...  Ford Otosan a început marți la Craiova producția de serie a noilor modele Ford Transit Courier și Tourneo Courier

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img