ELCEN spune că are nevoie de investiții de peste 500 de milioane de euro pentru a putea funcționa în condiții de siguranță

ELCEN are nevoie de investiții de peste 500 milioane de euro pentru a putea funcționa în continuare în condiții de siguranță și pentru a fi capabilă să susțină obiectivele energetice și climatice actuale, transmite companiei, transmite compania, care a ieșit din insolvență în februarie.
CET-urile ELCEN sunt esențiale pentru București și au, de asemenea, un rol important pentru Sistemul Energetic Național. La acest moment, CET București Vest este singura centrală modernizată complet din cadrul ELCEN, fiind pusă în funcțiune în 2009. Este singurul grup de cogenerare din România cu tehnologie modernă ciclu combinat abur-gaze și cazan recuperator. Celelalte 3 CET-uri au o vechime de peste 40 de ani.
Anumite echipamente își vor încheia în curând perioada de funcționare în condiții de siguranță, după expirarea numărului de ore de funcționare alocat.
ELCEN are de recuperat în acest moment de la Termoenergetica datorii de peste 800 de milioane de lei pentru energia termică vândută și livrată, mai transmite compania.
De-a lungul anilor, RADET a acumulat o datorie istorică neplătită față de ELCEN de aprox. 3,8 miliarde lei în contul livrărilor de energie termică.
Obligația achiziționării certificatelor de carbon de către ELCEN pune, de asemenea, presiune pe cash flow-ul companiei.

Citeste si...  JD Agora Cocora, jucător ce exploatează terenuri agricole, investește 10 milioane euro în expansiunea fermei din Constanța

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img