ELCEN responsabilă pentru 5,6% din producţia de electricitate la nivel naţional

Dacă nu reușește să ducă agentul termic la unele apartamente din București, ELCEN produce curent electric. Compania a anunţat că CET-urile proprii livrează 500 MW în Sistemul Energetic Naţional.

 

Altfel spus, compania produce 5,6% din producţia de electricitate la nivel naţional, asigurând energia în condiţii de consum ridicat cauzat de condițiile meteo severe.

Alertă meteo ANM: Vin ninsorile în România

”CET-urile ELCEN livrează în prezent 500 MW în Sistemul Energetic Naţional, adică 5,6% din producţia de electricitate la nivel naţional şi 843 Gcal/h în sistemul de termoficare din Bucureşti. În ciuda stării anterioare de insolvenţă şi a subfinanţării masive a companiei ca urmare a datoriilor acumulate de Termoenergetica faţă de ELCEN, anul trecut s-au realizat la nivelul ELCEN lucrări majore de reparaţii şi mentenanţă ce au condus la asigurarea disponibilităţii de funcţionare a agregatelor energetice şi operarea acestora în siguranţă în acest sezon rece”, a transmis, miercuri, ELCEN.

Oficialii ELCEN spun că, în contextul manifestării fenomenelor meteorologice de iarnă, cu temperaturi scăzute la nivel naţional şi în Bucureşti, CET-urile ELCEN asigură în prezent energia electrică şi termică necesară în condiţii de consum ridicat, contribuind la funcţionarea stabilă a sistemului de termoficare din capitală şi a Sistemului Energetic Naţional.

Temperaturile minime se vor situa între -25 şi -18 grade.

Meteorologii anunţă că, până sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, iar gerul va persista în 13 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova, pentru aceste zone fiind emis Cod galben.

Citeste si...  Vlad Voiculescu (USR): ministrul Alexandru Rafila (PSD) minte cu nerușinare

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img