După 10 luni, au fost reluate lucrările la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, între Balş şi Craiova (VIDEO)

Pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, au reînceput de astăzi lucrările pentru finalizarea construcției acestui ultim sector de drum pe care nu se lucra, la 10 luni după rezilierea contractului cu antreprenorul inițial, anunţă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu.

Reprezentantul MT şi-a exprimat speranţa că intransigenţa Guvernului cu constructorul anterior va fi învăţare de minte pentru alţii.

„Nu sunt adeptul rezilierilor decât atunci când este foarte clar că este vina antreprenorului, reziliere care să ducă la scoaterea definitivă a acestuia de pe piața românească, astfel încât să nu mai obțină alte contracte și să nu mai blocheze alte șantiere.

Au fost executate toate garanțiile aflate la dispoziția CNAIR, iar prejudiciul, penalitățile și dobânzile calculate se ridică la 752 milioane lei, aplicate societății cu care am reziliat contractul, iar faptul că am reușit în 10 luni să reluăm lucrările, este un avertisment pentru alți antreprenori care încă au metehne să tragă de timp și să întârzie”, a declarat el.

Constructorul actual a reluat activitatea în șantier de la stadiul de 57%, mobilizând încă de astăzi peste 100 utilaje și peste 200 oameni. Trebuie să finalizeze 17,7 km și 15 poduri și pasaje în termenul contractual este de 18 luni, dar noi vom sprijini constructorul în așa fel încât să își respecte angajamentul de a finaliza lucrările până la sfârșitul anului viitor.

Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Citeste si...  Comunicat de presă privind finalizarea proiectului ,,Reabilitare termică – Creșterea eficienței energetice în clădirile publice – „Liceul Ștefan Diaconescu”, în orașul Potcoava, județul Olt”

Conform angajamentelor celuilalt antreprenor care lucrează pe acest drum expres, lucrările pe Tronsonul 3 vor fi finalizate la sfârșitul acestui an, iar pe Tronsonul 4 în cursul anului viitor. Tronsonul 2 a fost deschis integral circulației în 2022.

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img