Două nave rusești pline cu blindate scufundate după un atac ucrainean cu drone. Mergeau în Crimeea

Dronele ucrainene au lovit și scufundat două nave rusești cu vehicule blindate. Mergeau în Crimeea, teritoriu pe care rușii au pus mâna samavolnic

Dronele navale ucrainene au scufundat două nave de debarcare rusești în Crimeea, a anunțat vineri agenția de informații militare ucraineană, în timp ce trupele se pregăteau pentru noi atacuri rusești în est, în special în orașul Avdiivka, distrus.

Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul privind atacul din Golful Vuzka, în vestul Crimeei, despre care un analist militar ucrainean a spus că a fost o lovitură și o pierdere semnificativă pentru Rusia.

Dronele ucrainene au lovit și scufundat două nave rusești pline cu vehicule blindate

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei, care a confiscat și anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 și a cărei Flotă a Mării Negre își are sediul în orașul Sevastopol din Crimeea.

Un raport inițial al serviciilor de informații militare ucrainene a afirmat că cele două nave rusești mici și amfibii au fost lovite în timpul nopții.

O actualizare de vineri seară a precizat că atacul a fost efectuat de drone navale. Acesta a identificat o navă de debarcare ca fiind o navă din clasa Akula, iar cealaltă din clasa Serna.

„Rezultatele serviciilor de informații desfășurate la 10 noiembrie 2023 în apropiere de Golful Vuzka, în Crimeea ocupată temporar, arată că, în urma unui atac cu drone navale, două nave de debarcare rusești mici au fost distruse”, se arată în raport.

„Ca urmare a atacului, ambele nave s-au scufundat, Akula imediat, iar Serna după încercări de a o salva”.

Armata ucraineană a declarat că navele aveau echipaj și erau încărcate cu vehicule blindate.

Citeste si...  Nouă incursiune terestră a infanteriei israeliene în centrul Fâşiei Gaza. Bombardamentele vizează instalaţii Hamas

„Ambarcațiuni ca aceasta reprezintă o pierdere destul de semnificativă…”, a declarat pentru Radio NV Andriy Ryzhenko, analist militar și ofițer în rezervă.

„Ele permiteau transportul unei forțe tactice de debarcare și a echipamentelor relativ discret”.

Președintele Volodymyr Zelenskyy spune că atacurile asupra țintelor navale au diminuat puterea militară a Moscovei în zonă. Ucraina spune că unele nave rusești au părăsit Sevastopolul.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img