Dosar de sabotaj pe calea ferată, lângă Craiova, clasat după 14 ani. Procurorii n-au găsit vinovaţii

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au căutat timp de 14 ani să identifice vinovații pentru deraierea unui tren de călători în august 2009, dar dosarul s-a clasat prin prescriere în luna august a acestui an. Se investiga fapta de intervenție cu intenție la calea ferată.

Pe data de 21 august 2009, peste 300 de oameni au fost martorii unui incident tragic, la doar câțiva kilometri de gara Craiova, unde trenul Acceleratul 1692, destinat Bucureștiului, a deraiat înainte de stația Cârcea, răsturnând șapte din cele opt vagoane în afara căii ferate.

Accidentul s-a petrecut într-o zonă dificilă, în plină noapte, iar doar o minune a făcut ca nimeni să nu sufere răni grave. În ciuda circumstanțelor, toate declarațiile oficiale la momentul respectiv, precum și cele ulterioare, sugerau posibilitatea unui sabotaj. Probele găsite lângă o șină desprinsă indicau că acesta ar fi fost motivul. Au existat inclusiv suspecți și persoane puse sub acuzare, însă dosarele lor s-au închis.

A rămas o singură anchetă care viza intervenții la calea ferată și punerea în pericol a siguranței circulației. Însă, și acest dosar s-a închis acum, datorită prescrierii.

În momentul impactului, Acceleratul 1692, care circula între Timișoara și București Nord, plecase cu câteva minute înainte din Gara Craiova și abia își luase viteză. La ora 2:30 dimineața, garnitura a deraiat, iar vagoanele s-au răsturnat unul după altul în câmp, fiind rupte de locomotiva care a continuat să se deplaseze pe o distanță de peste 100 de metri. Pasagerii aflați în vagoanele răsturnate au trăit momente de panică, căutând să iasă afară în grabă și provocând chiar atacuri de panică la unii dintre ei.

Citeste si...  TRAGEDIE în Argeș: O femeie a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul într-o râpă

continuarea în Europa Liberă

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img