Dolj: Traficul rutier în zona punctului de trecere a frontierei Calafat, blocat, vineri, timp de peste cinci ore, a fost deblocat. Fermierii au încetat protestul după discuţii cu prefectul judeţului

Fermierii care vineri au blocat, timp peste cinci ore, cu utilaje agricole şi alte autovehicule drumul zona punctului de trecere a frontierei Calafat au decis să renunţe la protest şi să elibereze drumul, după ce prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, a mers să discute cu ei, vineri după amiază.

„În urma discuţiilor avute cu prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, fermierii doljeni, care protestau de câteva ore în zona punctului de trecere a frontierei Calafat, au hotărât să înceteze protestul. Traficul în zonă a fost imediat deblocat. Mâine (sâmbătă – n.r.) reprezentanţii protestatarilor sunt aşteptaţi la sediul Instituţiei Prefectului Dolj pentru reluarea discuţiilor cu prefectul, cu scopul de a găsi împreună soluţii pentru nemulţumirile lor”, transmit oficialii Instituţiei Prefectului din judeţul Dolj.

Aproximativ 150 de fermieri au blocat, vineri, timp de mai multe ore drumul în zona punctului de trecere a frontierei Calafat. Fermierilor li s-au alăturat reprezentanţi ai unor firme de transport, dar ş şoferi de autoturisme, care susţin protestul fermierilor şi al transportatorilor nemulţumii, printre altele, de tarifele mari ale poliţelor RCA.

Vineri, pentru a doua zi consecutiv, drumul naţional 56a, care leagă Craiova de Calafat, a fost blocat de protestatari. Circulaţia a fost deviată pe DN 55A, însă traficul s-a desfăşurat cu dificultate.

 

Citeste si...  Ministrul Ştefan Radu Oprea, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe – Comerţ / Agenda discuţiilor

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img