DNA investighează contractele atribuite de Robert Negoiţă, la terasele de pe Cheiul Dâmboviţei

Direcția Națională Anticorupție DNA face la această oră percheziţii la Primăria Sectorului 3, inclusiv în biroul primaruljui de sector, Robert Negoiţă. Primele informaţii arată că sunt vizate contractele pentru atribuirea teraselor de pe Cheiul Dâmboviţei, de la Piaţa Unirii.

De mai mulţi ani, pe Cheiul Dâmboviţei, vizavi de Magazinul Unirea, au apărut mai multe terase, între Piaţa Unirii şi Biblioteca Naţională.

Mascaţii sunt acum în biroul primarului de Sector, Robert Negoiţă. Ar fi acte de corupţie ale lui Negoiţă şi ale angajaţilor Primăriei, cu acordarea ilegală a unor contracte de construcţie a teraselor de pe Bulevardul Unirii.

Ce spune Direcţia Naţională Anticorupţie:

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.”

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Citeste si...  Prognoza meteo, 28 februarie. Temperaturi ridicate pentru finalul lunii februarie. Maximele, la valori neobișnuite

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img