Directorul general al OMV spune că discută cu unul dintre cei mai importanți producători de energie din Abu Dhabi fuziunea afacerilor din domeniul chimiei

OMV AG este implicată în mod activ în negocieri cu Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) în privinţa unei posibile fuziuni a afacerilor lor în domeniul chimiei, a afirmat marţi directorul general al grupului energetic austriac, Alfred Stern, după prezentarea rezultatelor trimestriale, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Noua entitate ar putea fi listată pe bursă, a adăugat şeful OMV.
Tranzacţia, dacă va fi realizată, va include o fuziune între Borealis (care produce mase plastice, produse chimice şi îngrăşăminte), controlată în proporţie de 75% de OMV, iar restul de 25% este deţinut de ADNOC şi Borouge Plc, unde ADNOC deţine o participaţie de 54%, iar Borealis 36%.
Stern a avertizat că se aşteaptă la un trimestru patru dificil şi este posibil ca tendinţa să se menţină şi în primul trimestru din 2024, în domeniul afacerilor din chimie.

Citeste si...  Un român la conducerea Revolut: Victor Stinga, angajat de șase ani în companie a fost numit director financiar interimar

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img