Digitalizare în şcolile din Slatina. Peste 9.000 de tablete achiziţionate de Primărie cu fonduri europene

Peste 9.000 de elevi din Slatina beneficiază e curând de tablete şi table interactive, iar profesorii au laptop-uri performante, datorită unui proiect cu finanţare europeană accesat de Primăria Slatina. Primarul Emil Moţ a verificat, joi, modul în care s-a implementat proiectul, la Colegiul „Radu Greceanu” şi la Şcoala Gimnazială Nr. 1.

El a fost însoţit de viceprimarii Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Bererchet, dar şi de inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

„Astăzi am vizitat Colegiul Național Radu Greceanu pentru a vedea cum s-a implementat în această școală un proiect al Primăriei Slatina, un proiect foarte important pentru tot ce înseamnă școlile gimnaziale și liceele din municipiu Slatina. Proiectul se numește „E-educație” și prin intermediul departamentului nostru de specialitate de accesare a fondurilor europene, Primăria Municipiului Slatina a reușit să acceseze o sumă foarte mare, aproximativ 19 milioane de lei, pentru a aduce în școlile și în liceele din municipiul Slatina partea de digitalizare. Prin acest proiect am cumpărat tablete pentru aproximativ 9.100 de copii, copii care învață în municipiul Slatina. Am dotat 14 școli cu table inteligente, cu proiectoare, table interactive și, bineînțeles, cu aceste tablete pentru a ușura copiilor accesul la informație.  Prin intermediul acestor tablete, toți copiii au acces la toate manualele digitale, și le pot descărca online și le le pot folosi și acasă, și la școală”, a declarat Emil Moţ.

Valoarea totală a proiectului „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina” se ridică la 19.071.477,43 lei și are drept scop asigurarea procesului de învățare în mediul online în 14 unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Slatina prin dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, achiziționate în 5 loturi.

„Din punctul nostru de vedere, este cel mai mare proiect de digitalizare accesat vreodată în municipiul Slatina și, bineînțeles, în județul Olt, Slatina având cele mai multe școli”, a mai declarat primarul.

 Manuale digitale pentru elevii slătineni

Directorul CN „Radu Greceanu”, Geanina Pîrvu, a explicat că tabletele şi tablele interactive sunt foarte utile pentru elevi şi profesori deopotrivă.

„Ne bucurăm că suntem beneficiari ai acestui proiect implementat de Primăria Slatina. Ne-am bucurat din primul moment de tablete. În primul rând, elevii au fost fericiți. Le folosim de la bun început pentru teste de antrenament și, în primul rând, pentru manualele digitale, care pentru cei de gimnaziu, unde sunt în aplicațiile ministerului, sunt binevenite, cel puțin la disciplina mea, biologie, sunt 10 manuale pe care le pot utiliza oricând, sub forme de teste, de aplicații, filmulețe. Și atunci elevii dobândesc cunoștințele mult mai bine și înțeleg mai bine noțiunile predate”, a declarat ea.

La rândul său, Adrian Bărbulete a felicitat Primăria Slatina pentru investiţiile în digitalizarea procesului didactic.

„Digitalizarea în învățământ este o prioritate și Primăria Slatina cu siguranță a înțeles acest lucru de mult, a cumpărat tablete pentru toți elevii din școlile din municipiul Slatina. Este un beneficiu pentru ei, întrucât pot descărca manuale digitale, pot să folosească aplicații, pot să facă anumite programe și pot accesa oricând orice document educațional. Mulțumim pe această cale Primăriei Slatina și domnului primar pentru că de fiecare dată educația este un lucru prioritar pentru dumnealui”, a declarat Bărbulete.

Cei mai fericiţi, elevii

Directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 1, Georgeta Szilagyi, spune că elevii au fost foarte încântaţi atunci când au primit tabletele şi de faptul că şcoala lor păşeşte în epoca digitală. Şi elevii din programul „seral” al unităţii au primit astfel de dispozitive.

„Îi ajută foarte mult, copiii pot intra să realizeze la oră tot felul de joculețe didactice. În același timp pot realiza și testele; nu le mai dăm pe hârtie pe toate le putem face direct pe tabletă. Tabla interactivă, la rândul ei, este folositoare pentru că pot găsi exact ceea ce își doresc, poate în momentul ăla. Copiii sunt foarte fericiți, nu pot să spun mulțumiţi, sunt foarte fericiți. Recunosc că le-am dat tabletele, mai întâi celor de la învăţământul primar. Așa am început din martie și ulterior le-am dat celor de la gimnaziu. Beneficiază de tablete, la învățământul de zi, primar și gimnazial 424 de elevi, dar mai beneficiază și cei din programul a doua șansă și frecvență redusă – 126”, a declarat ea.

Lista şcolilor şi liceelor beneficiare ale proiectului „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”:

Şcoala Gimnazială Nr. 1

Şcoala Gimnazială Nr. 3

Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”

Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu”

Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă”

Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu”

Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”

Şcoala Gimnazială „George Poboran”

Colegiul Naţional „Radu Greceanu”

Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” – Corp B

Liceul Tehnologic „P.S. Aurelian”

Liceul Tehnologic „Alexe Marin”

Liceul Tehnologic Metalurgic

Liceul cu Program Sportiv

Citeste si...  Doi dintre suspecţii crimei de la Sibiu, fugiţi din ţară, au fost prinşi în Marea Britanie

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img