De la scepticism la victorie: Cheia campaniei reușite a independentului Nicu Ștefănuță

Cum a reușit Nicu Ștefănuță să fie primul candidat independent care a intrat în Parlamentul European fără sprijinul unui partid: politicianul și voluntarii au reușit să mobilizeze tinerii la firul ierbii.

PRESShub a discutat cu Ioana Laura Cucoș, consiliera lui Nicu Ștefănuță de la Bruxelles și persoana responsabilă de relația cu influencerii, pentru a afla care au fost momentele cheie ale campaniei electorale a europarlamentarului.

„Munca pentru acest rezultat a început devreme în timpul mandatului. Nu sunt niște teme scrise din pix în campania electorală, ci teme simțite, analizate, gândite în tot mandatul trecut, în ciuda părerilor sceptice ale celor care ne ziceau că nu vom avea nicio șansă cu subiectele astea.

La urma urmei, dacă pierdem, pierdem pentru ceva în care credem cu adevărat. Luptăm pentru ceva ce poate fi continuat de mii de reprezentanți ai unei generații. Asta a fost deviza noastră”, a explicat Ioana Cucoș.

Măsuri care să poată fi prezentate în campanie

Consiliera europarlamentarului a povestit pentru PRESShub că Nicu Ștefănuță a muncit în timpul mandatului precedent alături de echipa sa de consilieri pentru rezultate concrete, care pot fi prezentate într-o campanie electorală.

În iunie anului trecut, Nicu Ștefănuță a lansat campania #ErasmusEquality cu care și-au propus să pună presiune pe instituțiile europene astfel încât bursa să ajungă la 1.000€/lună/student.

Campania a început după ce acesta a reușit, în calitate de negociator-șef al Bugetului UE pentru 2023 o mărire de 100€ pentru fiecare bursă individuală, considerată de eurodeputat o îmbunătățire, dar insuficientă pentru studenții români.

Cum a reușit Nicu Ștefănuță

„Votată în unanimitate de către Grupul Verzilor Europeni, campania a luat amploare pe social media, cu ajutorul tinerilor studenți & organizațiilor de tineret.

Citeste si...  Google deține un monopol ilegal în domeniul căutărilor online, decizia unui judecător din State

Am avut și o petiție în sensul asta, semnată de mii de tineri. Vreau să subliniez aici un lucru: Erasmus Equality nu este doar despre bani, deși mesajul nostru inițial a fost să facem bursele accesibile pentru toți studenții, nu doar pentru privilegiații cu bani de la părinți.

Erasmus Equality este despre drepturile tinerilor români care trebuie să fie egale cu ale celor francezi sau nemți de exemplu.

Și această egalitate nu se referă doar la șansa de a obține o bursă. Se răsfrânge și asupra următoarelor teme: accesul facil & demn la chirii accesibile, sănătate mintală, integrarea minorităților (comunitatea Queer și nu numai)”, ne-a mai povestit Ioana Cucoș.

continuarea în PRESShub

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată