Dana Marijuana critică dur autoritățile pentru campaniile antidrog: „Degeaba se trag semnale de alarmă, dacă nu explici consecințele”

Dana Marijuana critică dur autoritățile pentru campaniile antidrog. Dana Coteanu, cunoscută pe numele de scenă Dana Marijuana, critică măsurile drastice luate de autorități pentru pervenirea consumului de droguri în rândul adolescenților. Vedeta, care s-a luptat, la rândul ei, cu consumul de substanțe, e de părere că autoritățile trebuie să se concentreze, în primul rând, pe comunicarea cu elevii despre efectele dezastruoase ale drogurilor.

Dana Marijuana critică dur autoritățile pentru campaniile antidrog. Dana Marijuana, pe numele real Dana Coteanu, este prima artistă din hip-hop-ul românesc. Ea a avut ,însă, parte de multe cumpene, de-a lungul vieții și a recunoscut, în urmă cu câțiva ani, că s-a luptat cu dependența de substanțe. În trecut, artista s-a implicat și în campaniile antidrog adresate tinerilor, de aceea, acum, consideră că autoritățile greșesc în abordarea felul în care abordează campaniile antidrog, în rândul adolescenților.

Dana Marijuana

Dana Marijuana critică dur autoritățile pentru campaniile antidrog

Dana Coteanu, Dana Marijuana pe numele de scenă, este de părere că autoritățile ar trebui să se focuseze pe un dialog cu elevii și adolescenții despre urmările consumului de droguri.

Și eu am făcut parte dintr-o campanie antidrog, împotriva heroinei, cu primarul Sectorului 2. Am fost prin școli, prin licee, să explicăm despre ce este vorba. Sincer nu îmi venea să cred că la vârste atât de fragede pot ajunge asemenea lucruri la ei. Consider că autoritățile greșesc.

În mod normal, ar trebui procedat altfel. Unui copil când îi spui că nu are voie un anumit lucru, îi explici care e motivul pentru care nu are voie. Chiar dacă îi spui să nu mai facă, va face în continuare dacă nu îi explici consecințele’, a declarat Dana Marijuana pentru FANATIK.

Citeste si...  Sexy Bernadette a intrat în ring cu Lăcrămioara Perioc! 

Dana Marijuana, despre drogurile de mare risc și canabis: „Nu se face absolut nicio diferențiere”

Dana Coteanu subliniază faptul că nu toate drogurile prezintă același factor de risc și e de părere că planta de cânepă, (canabis), ar trebui legalizată în scop medicinal.

Ar trebui să se explice mult mai clar ce fac aceste substanțe. Luate fiecare în parte și explicat despre ce este vorba și ce rău fac. Nu se explică concret despre ce este vorba. Toată lumea spune că nu e bine, să nu facă, dar de ce, nu se spune. Nu se face absolut nicio diferențiere.

Există anumite substanțe care pot ajuta anumiți oameni. Degeaba se trag tot felul de semnale de alarmă. Din punctul meu de vedere, planta de cânepă este benefică ( n. red.: în anumite țări e recomandată celor care suferă de glaucom sau de probleme derivate din tratamentul anti-cancer).

Are proprietăți care ajută. Și uleiul este foarte bun, e terapeutic. De ce nu se spune și asta? Că nu trebuie toată lumea să ia, dar trebuie văzut și ca un medicament care îi ajută pe cei cu probleme’, a mai spus artista, pentru sursa citată.

Sfaturile Danei Marijuana pentru tineri: „Tinerii aflați în situații delicate ar trebui să…”

Dana Coteanu îndrumă tinerii și adolescenții să se adreseze unui psiholog atunci când simt că au probleme și să aibă o comunicare deschisă cu părinții lor. Artista mai spune că, din cauza lipsei de informare, multe persoane iau droguri în combinații periculoase, adeseori mortale.

„Tinerii aflați în situații delicate ar trebui să meargă la un psiholog, la psihiatru. Trebuie să își spună undeva problemele. Mulți nu prea vorbesc cu părinții și ajung să o ia pe căi greșite.

Citeste si...  Medicii de familie din Cluj amenință cu reducerea activității

Problema e că nu se explică, iar tinerii vor să simtă altceva decât simt ei. Și pentru că vor să fugă de anumite sentimente, încearcă de toate. Problema e că de multe ori le amestecă și fac un cocktail, care este extrem de periculos’, a mai adăugat Dana Marijuana pentru FANATIK.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img