Dan Puric: Președintele și conducerea țării fac eforturi să ne împingă în război. Suntem la un vârf de deget. Slugi fără niciun pic de responsabilitate

Dan Puric, actor, regizor și scriitor, este binecunoscut pentru calitățile sale artistice, dar și pentru ascuțimea punctelor de vedere.

Într-un interviu acordat recent, Dan Puric acuză conducerea României că face eforturi „să ne împingă în război”, iar mai-marii lumii doresc ca țara noastră să dispară, în următorii 30-40 de ani.

„La ceea ce și-au propus ei, în 30-40 de ani, această țară o să dispară. De pe vremea lui Eminescu se chinuiau s-o facă. Acum suntem la un vârf de deget să ne împingă în război. Fac eforturi și președintele și conducerea țării. Slugi care nu au nici o responsabilitate”, a spus Puric în interviul acordat revistei Familia Ortodoxă.

Dan Puric deplânge faptul că „sunt orașe întregi care dorm, din punct de vedere al conștiinței” și că oamenii nu mai citesc.

„Un popor nu moare neapărat dintr-o catastrofă naturală sau un război. Din contră, atunci se resuscitează instinctul de conservare. Dar în schimb, poate să moară dintr-o letargie a conștiinței. Sunt orașe întregi care dorm, din punct de vedere al conștiinței. Îi văd la terase, numai pe telefon. El iese cu iubita și fiecare este cu telefonul lui. Nici nu se mai uită unul la altul. Merg cu căștile pe stradă sau stau pe laptop. Nu mai citesc. Știți că suntem prima țară din Europa în ceea ce privește analfabetismul?”, a tunat Dan Puric.

Citeste si...  Vladimir Putin: Atacurile asupra sistemului energetic vizează „demilitarizarea” Ucrainei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img