Dacia a ajuns la 100.000 de modele Jogger produse la Mioveni

Uzina Dacia de la Mioveni a produs modelul Jogger cu numărul 100.000. Modelul are motorizare hibridă, cu o putere de 140 CP, în configurație cu 7 locuri și nivel de echipare Extreme. Modelul, de culoare Lichen Kaki, este destinat unui client din România.

Prezentat în premieră mondială la Salonul auto de la Munchen, în toamna anului 2021, Jogger s-a impus în scurt timp drept cel mai accesibil vehicul de familie cu 7 locuri de pe piață, fiind primul hibrid produs la Mioveni.

Spațiul interior generos, caracterul polivalent și ergonomia remarcabilă sunt atribute care i-au adus modelului recunoașterea presei de specialitate, reflectată în premii precum „Best Value Car”, acordat în 2022 de publicația britanică Business Car, „Golden Steering”, atribuit de publicațiile germane Bild am Sonntag și Auto Bild, sau trofeul „Mașina Anului 2023”, acordat de publicația franceză L’Argus de l’Automobile.

Lider al segmentului C-Break din România încă din primul an de comercializare, Dacia Jogger a fost vândut, până la sfârșitul lunii februarie 2023, în peste 4.200 de exemplare.

Peste 90% din producția modelului este destinată exportului, cu precădere în țările Europei Occidentale. Principalele piețe externe ale modelului Jogger sunt: Franța: 18.501 unități, urmată de Germania (11.351 unități), Italia (7.993 unități), Spania (4.467 unități) și Marea Britanie (3.848 unități), vânzările fiind cumulate de la lansare până în martie 2023.

Citeste si...  Scumpirea mașinilor cauzată de apariția Euro 7 sau de inflație, ar putea avantaja Dacia, dacă producătorul român va păstra prețuri sub concurență

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img