Cutremurul din Turcia. Cele trei profesoare repatriate au ajuns acasă: „Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare”

Cei trei profesoare reptriate din Adana, unul dintre cele mai afectate orașe de cutremurul devastator de ieri din Turcia, au ajuns acasă, la Satu Mare.

Ajunse în România, după ce și-au văzut moartea cu ochii, profesoarele au declarat că doar printr-o minune au rămas în viață. „Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”, a explicat una dintre profesoare.

Potrivit ISU Satu Mare, marţi dimineaţă, cele trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranţă acasă. Erika Czumbil, Rebekka Irime şi Holzli Iulia se aflau în oraşul Adana în momentul cutremurului, reprezentând ţara noastră în cadrul unui proiect educaţional, ”Waterguards-Erasmus”.

”Acasă! Suntem acasă!”, au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din maşină.

”Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo”, a povestit prof. Iulia Holzli.

„Ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori”

Una dintre aeronavele Forţelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele trei profesoare la întoarcere, aterizând în siguranţă pe aeroportul Otopeni în noaptea de luni spre marţi.

De acolo, cele trei au fost preluate de pompierii bucureşteni, care s-au oprit la colegii din Braşov, iar aceştia din urmă le-au condus până în localitatea Nădăşel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

”O comunicare impecabilă, o politeţe desăvârşită, ne-am simţit realmente în mâinile unor salvatori! Mulţumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă”, au afirmat ele.

Citeste si...  Președintele Franței, Macron, spune că Europa trebuie să-și reducă dependența față de SUA, pentru a evita să intre în conflicte „care nu sunt ale noastre” / Macron cere negocieri de pace cu Rusia pentru încheierea războiului din Ucraina

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img