Cutremur de 6,1 grade a avut loc pe insula japoneză Hokkaido.

Este informația momentului la nivel mondial! Un cutremur de magnitudinea 6,1 grade a avut loc pe insula japoneză Hokkaido.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a lovit sâmbătă seară insula Hokkaido, din nordul Japoniei, fără a se înregistra victime şi pagube materiale şi fără a fi emisă alertă de tsunami, conform institutului seismologic american USGS, transmite AFP.

Cutremurul s-a produs la ora locală 22:27 (13:27 GMT) la o adâncime de aproximativ 43 de kilometri.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, ţară insulară aflată pe „centura de foc” a Pacificului. În această ţară sunt aplicate reguli foarte stricte în construcţii pentru a se asigura că imobilele pot rezista la seisme foarte puternice, mai notează AFP.

Un cutremur puternic a zguduit sâmbătă centrul Turciei 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade a zguduit sâmbătă provincia Nigde din centrul Turciei.

Seismul a avut o adâncime de 7 kilometri și a lovit districtul Bor la ora locală 13.27, a anunțat agenția turcă de gestionare a dezastrelor AFAD.

Până în prezent nu au fost raportate victime.

Cutremurul survine în timp ce Turciei se confruntă cu consecințele cutremurelor gemene devastatoare din 6 februarie din regiunea de sud a țării.

Cutremurele cu magnitudinea de 7,7 și 7,6 au avut centrul în Kahramanmaras și au lovit alte 10 provincii – Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Elazig, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye și Sanliurfa.

Acestea au afectat peste 13 milioane de persoane, în timp ce bilanțul victimelor depășește, potrivit agenției Anadolu, 44.200 de morți în Turcia.

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a lovit Tadjikistanul

Un cutremur cu magnitudinea de aproximativ 7,2 a zguduit Tadjikistanul joi la ora 8:37 a.m. (0037 GMT) la o adâncime de 10 km, a anunțat televiziunea chineză de stat CCTV, citând China Earthquake Networks Center.

Citeste si...  Rusia avertizează Germania în legătură cu tancurile Leopard: Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor

Epicentrul a fost la aproximativ 82 km de granița cu China și a fost puternic resimțit în unele zone din regiunea Xinjiang din vestul Chinei, inclusiv în Kashgar și Artux, a raportat CCTV.

Nu au fost raportate victime. Alimentarea cu energie electrică și comunicațiile au rămas normale în Kashgar, a raportat mass-media de stat Xinhua.

Departamentul de căi ferate din Xinjiang a cerut oprirea circulației trenurilor de pasageri pe secțiunea Aksu-Kashgar a căii ferate din sudul Xinjiang, a precizat presa de stat.

Autoritățile locale inspectau podurile, tunelurile și echipamentele de semnalizare, a precizat CCTV.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img