Curtea de Apel Cluj acuză Parchetul de lăsarea în libertate a unui violator de minore

Violatorul din Cășeiu a fost eliberat de polițiști pentru că decizia de arestare a fost luată după ce măsura de reținere a expirat. Curtea de Apel Cluj dă vina pe parchet pentru că nu ar fi sesizat judecătorul la timp.

Un bărbat de 44 de ani din Cășeiu, județul Cluj, este cercetat de polițiști pentru că a intrat peste o minoră în casă și a violat-o, la data de 1 februarie 2023. În aceeași zi, polițiștii l-au reținut pe violator pentru o perioadă de 24 de ore.

Cu toate că s-a aflat sub custodia polițiștilor timp de 24 de ore, bărbatul a fost eliberat pentru că decizia de arestare preventivă a judecătorului nu a fost luată la timp. Potrivit clujust.ro, surse din pachet susțin că au vrut să meargă cu propunerea de arestare încă din seara de 1 februarie, însă judecătoarea de drepturi și libertăți le-ar fi transmis că este plecată. Decizia de arestare preventivă a venit pe 2 februarie, la ora 16:00, aproximativ 3 ore după ce bărbatul a fost eliberat, însă polițiști nu l-au mai găsit. Așa că violatorul din Cășeiu a fost dat în urmărire, iar autoritățile au cerut ajutorul cetățenilor pentru a-l găsi. 

Vineri, 3 februarie, IPJ Cluj a informat în jurul orei 15:00 că „în urma cu puțin timp, bărbatul a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej – Secția 5 Poliție, pe raza comunei Cășeiu”, la mai bine de 24 de ore după ce a fost eliberat. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul a fost eliberat

La o zi distanță de la eliberarea bărbatului acuzat de viol, Curtea de Apel Cluj a emis un comunicat de presă prin care susține că înregistrarea dosarului de parchet cu propunerea de arestare a fost făcută doar joi, 2 februarie, la ora 12:39, titrează Monitorul de Cluj.

Citeste si...  Premieră: Teatrul Nottara se poate vizita gratuit de Noaptea Muzeelor

Sursa Foto 1: Poliția Română – Foto 2: Curtea de Apel Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img