Cum va fi vremea de la 1 august. Scăpăm sau nu de caniculă

Cum va fi vremea de la 1 august. Scăpăm sau nu de caniculă? ANM anunță temperaturi ceva mai scăzute decât normalul acestei perioade.

Iar acest lucru e valabil în prima parte a lunii august. De asemenea, vor exista zone afectate de ploi, dar și zone în care vremea va fi destul de frumoasă.

De abia spre finalul lunii august putem să vorbim despre un nou val de caniculă.

Se pare deci că ultima lună de vară aduce câteva surprize. Iată cum arată prognoza meteo ANM.

În perioada 31 iulie – 7 august, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Prognoza meteo ANM pentru luna august

În cea de a doua săptămână a lunii august, adică în intervalul 7 – 14 august, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Finalul lunii august va fi ceva mai călduros. În intervalul 14 – 21 august, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Citeste si...  Triumful isteriei. Este dialogul o crimă?

În ultima săptămână din luna august, adică în perioada 21 – 28 august, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în cele sudice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img