Cum se omoară un dosar de crimă organizată: proxeneți cu vechime, trimiși acasă după 24 de ore

Să condamni o rețea de traficanți de carne vie e greu, să îi scoți pe proxeneţi total de pe piață e și mai dificil. Nici măcar temporar nu mai e o garanție, fapt dovedit de cel mai recent dosar în care polițiștii de la Criminalitate Organizată din două județe au lucrat și l-au deferit justiției. Cauza care îi vizează pe doi frați din Brăila, activi pe „piață” de aproape zece ani, s-a dezumflat la Tribunal. Doar doi membri ai grupului, cu antecedente penale, sunt acum în arest, „capii” fiind trimiși acasă, la fel ca alți patru suspecți.

La finele săptămânii trecute, structurile de Crimă Organizată din Galați și Brăila anunțau că au reușit „destructurarea unei rețele de trafic de minori și persoane”. 14 descinderi ar fi fost făcute vineri, 29 septembrie, pentru a susține acuzațiile formulate de procurorii DIICOT, care spuneau că, încă din 2014, doi frați din Brăila, alături de alți acoliți, s-ar fi ocupat de racolarea și exploatarea sexuală a tinerelor, unele minore, prin obligarea la practicarea prostituției. Activitățile cu conotații foarte grave, prestate în sistem piramidal, în care frații erau lideri și decideau ce și cum se întâmplă, cum se împart taxele de protecție și care era cuantumul acestora, precum și circuitul prostituatelor prin Europa, ar fi urmat să fie probate în propunerea de arestare formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Brăila în fața Tribunalului, unde au ajuns opt persoane dintre cele peste 40 conduse inițial la audieri.

Citește și Iașul, conectat la piața internațională a traficului de persoane

Ce știau anchetatorii

Cum spuneam, după aproape zece ani în care frații din Brăila alături de complicii lor au dezvoltat afacerea cu carne vie din care au „răsărit” mașini de lux, un trai opulent, imobile, în țară și în străinătate, și afaceri aparent legale, în care erau spălați o parte din banii obținuți din prostituție, poliția a făcut publice detalii care, susținute cu probe, ar fi trebuit, chiar în ceasul al 12-lea, să îi „tragă pe dreapta” măcar pe protagoniștii principali: frații Dorin și Nicu Stroe.

Citeste si...  Procurorul vitezoman care a amendat polițiștii din răzbunare a fost exclus din magistratură

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, în municipiul Brăila și, ulterior, în afara României, ar fi acționat un grup infracțional organizat, format din aproximativ zece membri, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că membrii grupului ar fi recrutat persoane majore, dar și minore, în vederea exploatării sexuale, atât în România, cât și în străinătate, respectiv Belgia, Italia și Spania. În Belgia, doi dintre membri, frați, care s-ar fi impus ca lideri locali, ar fi obținut controlul asupra persoanelor care ar fi practicat prostituția în diferite locații și le-ar fi constrâns la plata unor taxe de protecție, precum și a unor sume percepute lunar, de 500 de euro, pentru „a-și păstra locul în club”. De asemenea, persoanele recrutate de membrii grupului ar fi fost plasate pe piața prostituției, doar cu acordul prealabil și prin intermediul liderilor grupului. Totodată, cei doi lideri, pe lângă activitatea de coordonare a grupului infracțional organizat, ar fi exploatat direct mai multe persoane, recrutate prin metoda «Lover boy»”, au notat procurorii DIICOT, în referatul cu care s-au prezentat în fața instanței de judecată și pe care l-au dat și publicității la finalul perchezițiilor. Mai multe, în Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img