CTP: Oamenii cu minte puțină, injectați cu furie, văd ce vor să vadă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat pe pagina sa de Facebook situația din Orientul Mijlociu. O rachetă a lovit în parcarea unui spital din Gaza, iar toată lumea se întreabă ce s-a întâmplat acolo.

Iată opinia gazetarului Cristian Tudor Popescu:

Nu are niciun sens ca Israelul să trimită o rachetă asupra unui spital, nici dacă acolo ar fi ascunși niște conducători Hamas. Armata israeliană nu a invadat Gaza; așteaptă, cu răbdare, ca populația civilă să ajungă într-o poziție protejată. Face tot ce poate ca lichidarea liderilor Hamas să nu provoace moartea unui număr mare de palestinieni nevinovați, știind foarte bine că acesta este scopul urmărit cu cinism de Hamas. În condițiile astea, să crezi că militarii israelieni au identificat o parcare aglomerată a unui spital și au tras asupra ei cu mijloacele lor de precizie supertehnologizate, ca să ucidă 500 de oameni la întâmplare, e bezna totală a creierului uman.

Și totuși, milioane de oameni din toată lumea, nu doar palestinieni, nu doar arabi, nu doar musulmani, vor fi convinși de asta, acum și în viitor. Nu știu câte vieți vor mai fi curmate pentru a răzbuna „crima” Israelului din 17 octombrie. Dovezile zdrobitoare difuzate de Israel, care arată că e vorba de o rachetă trasă de pe teritoriul Gaza, nu din Israel, caracteristicile exploziei, mai mult un incendiu, cu crater mic, convorbirea dintre doi hamas despre apartenența la organizația Jihad Islamic a rachetei, căzută, potrivit înregistrărilor din satelit, la scurtă vreme după lansare, cu mult combustibil la bord, vor fi pur și simplu ignorate. Oamenii cu minte puțină, injectați cu furie, văd ce vor să vadă și să audă, nu ce se vede și se aude.

Citeste si...  Seniorii din Sectorul 6 vor beneficia de două noi cluburi

Și se năpustesc acum asupra ambasadelor Israelului, Americii, Franței și Angliei. Urcându-se pe valul de ură, Iranul dă ordin ca toți ambasadorii Israelului din țările arabe să fie expulzați. Indivizi care zbiară Allahu Akbar! omoară oameni nevinovați pe străzile Eurropei.

În această situație groaznică, prezența și discursul președintelui Statelor Unite, Joseph Biden, în Israel vor rămâne un moment astral în istorie. „Boșorogul”, „ramolitul”, „senilul”, „bideu”, cum îl insultă de ani de zile trumpiții din întreaga lume, a fost curajos, hotărât, concentrat, cât se poate de rațional și echilibrat. A asigurat Israelul, amintind spusele Goldei Meir „Noi nu avem unde să ne ducem”, de susținerea fermă din partea SUA, dar a și obținut deschiderea de coridoare umanitare în Gaza și a pronunțat soluția fundamentală, să existe, alături de Israel, un stat palestinian suveran. Spre deosebire de ce a făcut dușmanul lui de moarte de acasă, trumpul, care vorbește Americii despre el însuși aidoma lui Hitler, „Ein Volk, ein, Reich, ein Führer!” – a găsit de cuviință să-l înjure acum pe Netanyahu, deoarece l-a felicitat pe Biden pentru câștigarea alegerilor, și a complimentat Hezbollah, numind teroriștii „very smart”, adică „băieți isteți”.

Iar amicii trumpului, Ping și Putin, plănuiesc împreună cum să își înalțe dictaturile sinistre, pe un munte de cadavre, asupra unei bucăți zdravene din această lume, dacă nu a lumii întregi.

Am adunat prea multe arsuri și cicatrici pe scoarța cerebrală ca să mă mai sperii. Dar cuvintele înțeleptului Joe „Nu sunteți singuri”, felul în care le-a rostit, mărturisesc, conștient că voi fi și luat de prost, că mi-au adus o undă de speranță în suflet.

Citeste si...  Premierul Ciolacu, mesaj emoționant: ”Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza”

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img