Criza din domeniul IT ajunge şi în România. Companiile care au concediat deja sute de angajați

Un raport al Romanian Economic Monitor, departamentul de cercetare al Universității Babeș-Bolyai, evidențiază că în Statele Unite, 684 de angajați din sectorul IT își pierd locurile de muncă zilnic și că în România se observă deja o încetinire a ritmului de angajare în acest domeniu. Cercetătorii UBB atribuie valul de disponibilizări dezvoltării inteligenței artificiale.

Potrivit Antena3 CNN, două mari companii din România au efectuat disponibilizări semnificative în ultima lună. NTT Data România a renunțat la 2% din angajați, iar Gameloft a închis complet filiala sa din Cluj.

Sectorul bancar nu este nici el imun la aceste schimbări, notează Ziarul Financiar. Dacă în 2008 băncile din România aveau peste 71.000 de angajați, la sfârșitul anului trecut acest număr a scăzut la puțin peste 51.000.

Tot mai multe instituții financiare apelează la disponibilizări masive. Banca elvețiană UBS a anunțat că începând din iunie va renunța la 30.000 de angajați, iar Societe Generale a concediat 900 de angajați în filiala sa principală din Franța în luna februarie.

Analiștii economici își exprimă temerea că dezechilibrele din aceste două industrii vor afecta și alte domenii.

Criză în companiile IT din România:

  • NTT Data România: 2% din angajați concediați
  • Gameloft: Filiala din Cluj închisă (136 concedieri)

Raport Romanian Economic Monitor (UBB):

  • 684 de disponibilizări zilnice în industria IT din SUA
  • Încetinirea ritmului de angajare în sectorul IT din România

Articolul Criza din domeniul IT ajunge şi în România. Companiile care au concediat deja sute de angajați apare prima dată în Money.ro.

Citeste si...  INS: Deficitul comercial a scăzut

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img