Crește numărul companiilor europene care au intrat insolvență în 2022

Numărul companiilor care au accesat o procedură de insolvență în 2022, este  în creștere cu 16,3% la nivelul Uniunii Europene, în trimestrul al III-lea față de trimestrul anterior, conform Eurosmart.

Țările cu cea mai mare rată de creștere în trimestrul al treilea sunt Ungaria (110,6%), Spania (66,1%) și Lituania (4%), la polul opus situându-se Cipru (-32,7%) și Estonia (-21,3%).

România urmează, de asemenea, un trend ascendent al numărului de insolvențe înregistrate la nivelul anului 2022, acesta fiind în creștere cu aproximativ 8%  față de 2021, cu un număr de 6.649 de companii care au accesat protecția legii insolvenței.

În România, cele mai afectate sectoare economice au fost comerțul, construcțiile și industria prelucrătoare, aceste trei domenii cumulând peste 50% din numărul total al insolvențelor urmate de industria HoReCa – cu un procent de aproape 9%.

Din punct de vedere geografic, judetele care conduc clasamentul insolvențelor sunt București, Cluj și Bihor, la polul opus fiind Botoșani, Harghita și Covasna.

CITEȘTE ȘI: Insolvență: Modificările procedurilor legale amână scadențele

Citeste si...  Zitec a înregistrat venituri de peste 25 de milioane euro în 2022

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img