Cresc salariile în România!

Este cea mai bună veste pentru o categorie importantă de români. Aceștia au primit o promisiune clară că veniturile lor vor crește. Este vorba de angajații care lucrează într-un sector cheie.

Astfel că, sunt vești bune pentru angajații din sănătate. Sindicatele din acest domeniu au venit cu promisiunea că vor fi creșteri de venituri.

Mai precis, reprezentanții Sanitas au dat asigurări că noua lege a salarizării va aduce creșteri de venituri pentru toți salariații din Sănătate și Asistență socială.

Reprezentanții Sanitas au precizat că niciun salariat din sănătate și asistență socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

„Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Legea va corecta inechităţile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017 şi va avea în vedere o reaşezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaţionale sănătate şi asistenţă socială, precum şi introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeaşi anexă”, au transmis reprezentanții Sanitas, într-o postare pe Facebook.

Așadar, noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri.

Alexandru Rafila a promis să susțină creșterea veniturilor

Referitor la revendicarea cu privire la creşterea veniturilor tuturor salariaţilor, ministrul Sănătăţii s-a angajat să susţină în Guvern orice soluţie care va avea ca finalitate creşterea veniturilor angajaţilor din Sănătate.

De asemenea, ministrul Alexandru Rafila a vorbit și despre finanţarea unităţilor sanitare. Ministrul Sănătăţii „şi-a declarat preocuparea constantă şi sprijinul necondiţionat pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi”.

Revendicările Sanitas, analizate cu ministrul Sănătății

Conform anunţului, ca urmare a protestelor din perioada 6-8 februarie 2023, reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas s-au întâlnit, vineri 10 februarie anul curent, cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, însoţit de o echipă de tehnicieni din minister.

Citeste si...  Ştefan Radu Oprea: Tabăra de schi de la Cheile Grădiştei organizată de Caiac SMile a avut peste 30 de participanţi, persoane cu dizabilităţi / Vom introduce turismul adaptiv în noua strategie de dezvoltare a turismului

Discuţiile s-au axat pe analiza revendicărilor Sanitas şi identificarea de soluţii pentru rezolvarea acestora. Legat de noua lege a salarizării personalului bugetar, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să constituie, până săptămâna viitoare, un grup de lucru la nivelul ministerului, format din tehnicienii instituţiei şi reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative în sistemul sanitar, grup de lucru care să redacteze noua lege ţinând cont de principiile reiterate şi susţinute de Federaţia Sanitas.

„Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali”, spun sindicaliştii.

Menționăm că sindicaliștii au protestat pentru a cere majorarea salariilor, asigurarea unei finanţări corespunzătoare domeniului sanitar şi demararea dialogului social pe tema noii legi a salarizării.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img