Continuă concedierile în sectorul Tehnologiei: Compania Zoom, vedetă în pandemie, taie 15% dintre posturi. 1300 de angajați își vor pierde locurile de muncă 

Zoom, compania de videoconferințe care a devenit un nume cunoscut în momentul în care munca la distanță a luat amploare în timpul pandemiei Covid, concediază 1.300 de angajați, conform BBC.
Măsura afectează aproximativ 15% din forța sa de muncă, care a înregistrat în ultima vreme o încetinire a creșterii numărului de utilizatori și o scădere a profiturilor.
Șeful Eric Yuan a declarat că el și alți lideri vor face, de asemenea, reduceri salariale importante, în timp ce compania se concentrează pentru a se asigura că poate face față încetinirii economice.
Aceasta se alătură unui număr mare de alte firme de tehnologie care fac ajustări similare.
“Pe măsură ce lumea trece la viața post-pandemică, observăm că oamenii și întreprinderile continuă să se bazeze pe Zoom”, a scris Yuan într-un mesaj adresat angajaților, împărtășit de companie.
“Dar incertitudinea economiei globale și efectul acesteia asupra clienților noștri înseamnă că trebuie să privim cu greu – dar important – spre interior pentru a ne reseta, astfel încât să putem face față mediului economic, să livrăm pentru clienții noștri și să realizăm viziunea pe termen lung a Zoom.”
Amazon și Salesforce se numără printre ceilalți grei care au anunțat reduceri mari de personal, afirmând că boom-ul de afaceri pe care l-au înregistrat în timpul pandemiei se încheie.
Peste 300 de firme de tehnologie au concediat aproape 100.000 de angajați la nivel global de la începutul anului, potrivit Layoffs.fyi, care urmărește astfel de anunțuri.
Zoom s-a confruntat în special cu provocări pe măsură ce firmele tehnologice rivale își îmbunătățesc ofertele video.
Veniturile firmei s-au triplat în 2020 și au crescut cu aproximativ 55% în 2021. Dar anul trecut, câștigurile au încetinit la o singură cifră și profiturile sale au scăzut brusc.
Acțiunile companiei s-au prăbușit cu peste 80% de la vârful atins în 2020.
Yuan a declarat că reducerile vor afecta fiecare parte a organizației și au ca scop reducerea rolurilor care se dublează și reorientarea către prioritățile principale ale firmei.
Zoom a declarat că se așteaptă ca restructurarea să coste între 50 și 68 de milioane de dolari, iar personalul afectat va primi 16 săptămâni de salariu și acoperire de asistență medicală, precum și alte tipuri de sprijin.
De asemenea, Yuan a declarat că își va reduce salariul în următorul an fiscal cu 98% și va renunța la bonus. Alți membri ai echipei de conducere executivă își vor vedea salariile de bază reduse cu 20% și vor pierde bonusurile, a adăugat el.
“Am lucrat neobosit… dar am făcut și greșeli. Nu ne-am luat atât de mult timp pe cât ar fi trebuit pentru a ne analiza temeinic echipele sau pentru a evalua dacă ne dezvoltăm în mod sustenabil, spre cele mai înalte priorități”, a spus Yuan.
“În calitate de CEO și fondator al Zoom, sunt responsabil pentru aceste greșeli și pentru acțiunile pe care le întreprindem astăzi – și vreau să dau dovadă de responsabilitate nu doar prin cuvinte, ci și prin propriile mele acțiuni.”
 

Citeste si...  Trenduri in 2023: Dulapuri de Baie Moderniste și Minimaliste (P)

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img