Compania producătoare de motoare pentru aeronave Rolls-Royce va desființa până la 2.500 de locuri de muncă în încercarea de a reduce costurile

Compania producătoare de motoare pentru aeronave Rolls-Royce a anunțat că intenționează să elimine până la 2.500 de locuri de muncă la nivel global pentru a crea o companie “mai eficientă și mai eficace”, informează BBC.
Aceasta este prima măsură majoră luată de Tufan Erginbilgic care, la preluarea funcției de director general în ianuarie, a descris Rolls-Royce drept o “platformă în flăcări”.
Compania, care produce motoare pentru aeronave, are sediul în Derby. Are 42.000 de angajați în întreaga lume, dintre care aproximativ jumătate în Marea Britanie.
A fost puternic afectată de pandemie, când transportul aerian a fost suspendat timp de luni de zile.
Rolls-Royce nu a oferit detalii despre locurile de muncă care vor fi reduse, dar rapoartele au sugerat că sute de posturi din Marea Britanie vor fi afectate.
Gigantul din domeniul ingineriei a declarat că trebuie să discute cu sindicatele înainte de a face alte anunțuri.
Are 13.700 de angajați în Derby și 3.400 în Bristol.
Firma a precizat că schimbările planificate vor “elimina duplicarea și vor aduce economii de costuri”.
“Construim un Rolls-Royce care este pregătit pentru viitor”, a declarat Erginbilgic.
“Aceasta înseamnă o organizație mai raționalizată și mai eficientă, care va oferi rezultate pentru clienții, partenerii și acționarii noștri”.
Compania s-a confruntat cu dificultăți în timpul pandemiei Covid, când a fost nevoită să strângă miliarde de lire sterline pentru a susține activitatea, iar în 2020 a redus 9.000 de locuri de muncă.
Când dl Erginbilgic, fost director la gigantul petrolier BP, a preluat conducerea Rolls-Royce, a declarat personalului că performanța companiei este “nesustenabilă”.
Conform noilor planuri, Rolls-Royce își va unifica echipele de inginerie tehnologică și de siguranță, iar Grazia Vittadini, directorul său tehnologic, va renunța la funcție.
De asemenea, compania speră să își îmbunătățească procesele de achiziții și de gestionare a lanțului de aprovizionare pentru a reduce costurile. De asemenea, echipele sale financiare, juridice și de resurse umane vor fi reunite în cadrul grupului.”Acesta este un alt pas în călătoria noastră de transformare pe mai mulți ani pentru a construi un Rolls-Royce performant, competitiv, rezistent și în creștere”, a declarat dl Erginbilgic.

Citeste si...  Vodafone analizează opţiuni pentru subsidiara din Italia. Reuters: Printre variante ar fi o vânzare sau o societate mixtă

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img