Compania de energie regenerabilă nextE finalizează o investiție de 4,8 milioane euro într-o centrală de energie fotovoltaică

Compania de energie regenerabilă nextE, care funcționează în regim de Producător Independent de Energie (IPP), anunță finalizarea unei investiții de 4,8 milioane euro într-o centrală de energie fotovoltaică al cărei beneficiar este RAAL, producător de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu și oțel inoxidabil, potrivit unui comunicat de presă.
„nextE a investit 4.8 mil euro în proiectul de la RAAL, din care 70% au fost obținuți printr-un credit de investiții acordat de Pro Credit Bank pentru 15 ani, ceea ce marchează o premieră pentru piața de finanțări a proiectelor verzi din România. În baza contractului de tip PPA, compania va livra către RAAL 5.825 MWh/an de la începutul lui 2024, excesul de energie regenerabilă produsă de centrala fotovoltaică, fiind comercializat pe piața de energie de către nextE. Producția totală anuală de energie verde este estimată la 7.263,9MWh/an, care va compensa o emisie de CO2 de aproximativ 1.043 t CO2/an”, potrivit unui comunicat de presă.
Daniel Husaru Co-Fondator și Co-CEO nextE, al nextE, declară că obiectivul companiei este de a extinde modelul de afaceri Energy as a Service (EaaS), cu scopul de a atinge o capacitate de 500 MWp până la sfârșitul anului 2027.
„Ne concentrăm pe segmentul C&I, deoarece maximizarea capacităților de producere a energiei regenerabile în vecinătatea consumatorilor industriali are un impact imediat în decarbonizarea acestora, aducând în același timp un avantaj competitiv major tuturor companiilor care decid să facă acest pas împreuna cu noi. În prezent, suntem implicați în mod activ în cinci proiecte de generare de energie din surse fotovoltaice însumând aproximativ 160 MWp, aflate în diferite stadii de implementare care cuprind dezvoltarea, proiectarea și achizițiile, negocierile pentru acordurile de achiziție de energie (PPA), autorizarea, aprobarea și certificarea de către autorități”, transmite Daniel Husaru.
Potrivit comunicatului de presă, prin acest proiect, RAAL va utiliza energia regenerabilă produsă pentru consumul propriu, nefiind necesară încheierea unui contract de furnizare  cu NextE, iar tarifele de rețea  și contribuția  de cogenerare  nu îi sunt aplicabile  întrucât livrarea  energiei se va face  fără implicarea rețelelor publice. Centrala electrică fotovoltaică va acoperi peste 25% din necesarul anual de energie al RAAL,  optimizând astfel costurile cu utilitățile cu peste 15% pe an.
Procesul de proiectare, construcție și racordare a durat aproximativ 12 luni, iar după punerea în funcțiune, nextE rămâne deținătorul și administratorul centralei.

Citeste si...  Fratele președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen va conduce Consiliul de Administrație al grupului de pariuri sportive Superbet

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img