Combinatul Liberty Galați repornește Furnalul nr. 5/ Compania a anunțat în decembrie 2022 un program de mentenanță de 18,3 milioane lei

Liberty Galați a anunțat că a început procesul de repornire a Furnalului nr. 5, care va fi operațional în următoarele zile, potrivit unui comunicat de presă.
În luna decembrie 2022 compania anunța un program de mentenanță la Furnalul 5, de 18,3 milioane de lei, după cum a scris Economedia aici.
Compania transmite că repornirea are loc în condițiile dificile de piață pentru producătorii de oțel din Europa, la care LIBERTY se adaptează prin ajustarea mixului de produse și a graficelor de producție, prin reducerea costurilor și prin colaborarea cu guvernul pentru a reduce diferența față de prețurile energiei înregistrate în Europa.
„Repornirea furnalului este o veste bună pentru Galați, dar focusul nostru rămâne pe costurile operaționale pentru a susține ritmul de producție și pentru a ne asigura că oferim clienților oțel românesc competitiv, de înaltă calitate. Accentul pe care l-am pus pe produse semifinite cu costuri competitive are deja rezultate, ajutându-ne să creștem gradul de utilizare a laminoarelor și să îmbunătățim fluxul de cash, ceea ce va îmbunătăți plățile comerciale în următoarele luni. Continuăm să colaborăm cu guvernul pentru a găsi soluții de reducere a decalajului privind costul energiei, care în prezent reprezintă aproape 40% din costul variabil pe tona de oțel produs, față de doar 8% în 2019”, a declarat Prasanta Mishra, Managing Director Plant Operations la Liberty Galați.

Citeste si...  Producătorul de aluminiu ALRO anunță o investiție de 11 milioane de dolari în instalația de reciclare ecologică

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img