Cod galben ANM de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate

A început iarna în România. Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări meteo Cod galben de vijelii, viscol și perioade cu transport de zăpadă, care vizează 28 de județe ale țării.

Potrivit ultimelor informații, avertizările meteo Cod galben sunt valabile în intervalul 5 februarie, ora 10:00 – 6 februarie, ora 20:00.

În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

De cealaltă parte, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Un val de frig în România

În vigoare mai este și o informare meteo de val de frig, în perioada 5-10 februarie.

Potrivit meteorologilor de la ANM, intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

Citeste si...  Prognoza meteo, 8 mai. Ploi și vreme urâtă în majoritatea regiunilor țării

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img