CNAIR a anulat şi a relansat în aceeaşi zi licitaţia pentru două secţiuni din Autostrada Transilvania din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil

”Am relansat astăzi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Secţiunilor Poarta Sălajului – Zalău (care include Tunelul Meseş) şi Zalău-Nuşfaleu, ale Autostrăzii Transilvania! Licitaţia anterioară a fost anulată tot astăzi în special din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil”, a scris, joi seară, pe Facebook, Cristian Pistol.

Directorul CNAIR afirmă că documentaţia pentru noua procedură de achizitie publică a fost deja transmisă la ANAP pentru validare.

Contractul pentru construcţia celor 41 km (din care 2,8 km de tunel), are o perioadă de implementare de 78 de luni (18 luni pentru etapa de proiectare şi 60 de luni pentru etapa de execuţie a lucrărilor).

”Finanţarea pentru acest contract (cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR) va fi asigurată prin POT (Programul Operational Transport). Contractul prevede inclusiv construcţia a 65 de viaducte, poduri şi pasaje (în lungime totala de aproximativ 13 km) şi a Tunelului Meseş (în lungime de 2,89 km)”, a mai afirmat Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, după validarea documentaţiei de atribuire va fi publicat în SICAP Anunţul de Participare pentru adjudecarea contractului.

La rândul lor, reprezentanţii CNAIR au precizat, într-un comunicat de presă, că se are în vedere şi revizuirea documentaţiei în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent şi cu realitatea existentă în teren.

 

 

 

Citeste si...  Primele lucrări pe Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva / Se fac investigaţii geotehnice

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img