CJ Olt, alocări de fonduri către primăriile din judeţ, în prima şedinţă din acest an

Primăriile din Olt au primit bani, luni, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Județean Olt din acest an.

Consilierii judeţeni au aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotei de 6% din impozitul pe venit pe anul 2024, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Este vorba de o sumă totală de 36.829.000 de lei, din care 2,5 milioane de lei pentru cele două municipii ale județului, trei milioane de lei pentru orașe și peste 31,3 milioane de lei pentru comune.

Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu a declarat că Slatina și Caracal primesc câte 1,5 milioane de lei. Cele șase orașe ale județului vor primi minimum câte 500.000 de lei. Totodată, fiecare comună primeşte minimum 200.000 lei.

„În ceea ce privește sumele defaclate din cota de 6%, care este alocată consiliului județean pentru echilibrarea bugetelor primăriilor, această sumă de bani a fost împărțită aproape în totalitate (a mai rămas acolo 120.000 de lei care urmăează să vedem ce facem cu ei) primăriilor din judeșul Olt, fiecare comună primind minimum 200.000 de lei, orașele – minim 500.000 de lei, iar cele două municipii, Slatina – un milion cinci sute de mii și Caracal, un milion de lei”, a declarat Marius Oprescu.

Lista alocărilor:

blank
blank
blank

 

Citeste si...  Daea a lansat la Dolj Programul de irigare prin picurare cu independenţă energetică (VIDEO)

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img